Hva inneholder Klar deodorant – og hvorfor?

Både antiperspirant og deodorant er dermatologisk testet på sensitiv hud og består av nøye utvalgte ingredienser. De er milde mot huden. Både antiperspirant og deodorant hjelper mot vond lukt, men det er bare antiperspirant som hindrer svette.

De fleste velger i dag antiperspirant.

Ingredienser

Klar Deodorant 
Klar Antiperspirant 
 
Ingredienser Ingredienser  Hvorfor? 
Aqua  Aqua  Rent vann 
Aluminum Chlorohydrate  Reduserer svette 
Propylene Glycol  Propylene Glycol  Tilfører fuktighet til huden. 
Polyglyceryl-3 Methylglucose Distearate  Polyglyceryl-3 Methylglucose Distearate  Stabiliserer og gir riktig konsistens. 
Cetearyl Alcohol  Cetearyl Alcohol  Gjør huden myk og smidig. Gir riktig konsistens. 
Caprylic/Capric Triglyceride  Caprylic/Capric Triglyceride  Gjør huden myk og smidig. Gir riktig konsistens. 
Glycerin  Glycerin  Tilfører fuktighet til huden. 
Butyrospermum Parkii Butter  Butyrospermum Parkii Butter  Sheasmør. Bevarer fuktigheten i huden. 
Sodium Benzoate  Sodium Benzoate  Hindrer vekst av bakterier, mugg og sopp 
Polyglyceryl-6 Behenate  Polyglyceryl-6 Behenate  Gjør huden myk og smidig. Gir riktig konsistens. 
Propanediol    Blander ingrediensene sammen 
Xanthan Gum  Xanthan Gum  Stabiliserer og gir riktig konsistens. 
Usnea Barbata Extract    Strylav-ekstrakt som reduserer uønskelig lukt 
 Tromethamine    Hjelper ingrediensene gjøre det de skal 
 Tetrasodium Glutamate Diacetate    Hjelper ingrediensene gjøre det de skal 
Sodium Hydroxide    Gir riktig pH 
Lactic Acid    Gir riktig pH 
Parfum  Parfum*  Gjør at det lukter godt 
  *Klar Antiperspirant finnes også i parfymefri variant

Klar påfyllbar deodorant kan fylles med ditt valg av refill

Hvorfor er det to varianter?

Du er ikke alene om du er usikker på hva som er forskjellen på antiperspirant og deodorant. Og mye er likt – men spesielt én ting skiller de to.

På folkemunne går begge deler under “deo”: Både antiperspirant og deodorant blir smurt i armhulen, og begge hindrer svettelukt under armene. Men de to takler den klamme oppgaven på ulike måter.

Hvilken du bør velge, er smak og behag. De aller fleste bruker antiperspirant, siden den er mest effektiv mot svettelukt og svetteringer under armene. Dersom du dusjer ofte eller svetter lite, er deodorant et godt alternativ.

Vår anbefaling, er å sjekke hva du bruker i dag, og velge det samme her.

Hva er deodorant?

Klar deodorant hindrer bakterievekst og beskytter mot dårlig lukt i 24 timer. Svette i seg selv er ganske luktfritt, men det fuktige og varme miljøet blir etter hvert trivelig for bakterier – og dermed dukker den kjente svettelukta opp. Vår deodorant inneholder stoffer som gjør at bakteriene rett og slett ikke trives, og dermed lukter det ikke like stramt.

I tillegg til å hindre bakterievekst, kan en deodorant også fjerne vond lukt på andre måter. For eksempel kan de inneholde ingredienser som fjerner «vond-lukt-molekyler», eller hindre at bakteriene fester seg på huden.

Parfyme

Deodorant mot svette inneholder som oftest parfyme, noe som gir litt ekstra godlukt under armen. Klar Påfyllbar deodorant og antiperspirant inneholder parfymer som består de strenge tekniske kravene til Svanen – i tillegg til våre egne retningslinjer, som går langt utover det europeiske regelverket. Produktene våre har bestått dermatologiske tester på frivillige mennesker med sensitiv hud. Du vil med andre ord lukte godt uten søt kløe og sur svie.

Og hva er antiperspirant?

Antiperspirant stopper svette under armene. Den inneholder aluminiumssalter som hindrer perspirering – altså svetting – i opptil 48 timer. Når du svetter mindre, blir det dårlige forhold for bakterieveksten, noe som gjør at det ikke oppstår svettelukt. I tillegg slipper du synlige svetteringer under armene.

Men, jeg har hørt at aluminium i antiperspirant ikke er bra?

Aluminiumsalter har blitt brukt for å stoppe svetting i over 100 år. Aluminium i antiperspirant blir ansett som trygt av både den europeiske vitenskapelige komité for forbrukertrygghet og Miljømerket Svanen. Et normalt inntak av aluminium fra mat, drikke og kosmetikk, er ikke helseskadelig.

Åpenhet er viktig slik at du kan ta det valget som passer for deg. Aluminiumsalter i kosmetikk har vært omdiskutert tidligere, men mye av diskusjonen rundt dette springer ut fra én artikkel, og det er senere kommet ny, omfattende og relevant forskning som har konkludert med at det er trygt i bruk.

Hvilken du velger av antiperspirant vs deodorant, er smak og behag. De aller fleste bruker antiperspirant, siden den er mest effektiv mot svettelukt og svetteringer under armene. Dersom du dusjer ofte eller svetter lite, er deodorant et godt alternativ.

Det beste tipset er som nevnt å sjekke etiketten på den du bruker i dag, og velge samme variant her.