Grønnere hverdag

5 måter å kvitte seg med lopper på

Tyter det ut av hyller og boder? Her er 5 måter du kan kvitte deg med loppene på – året rundt.

Lopper på loppemarked. Foto

1. Garasjesalg – eller åpent hus

Smell opp garasjedøra, legg ut en invitasjon på Facebook-profilen din og i grupper som varsler om loppemarkeder i nærheten – og allier deg med en hjelper om det plutselig strømmer på med folk. Det kan være lurt å be besøkende bruke Vipps. Da slipper du å lure på om du har kontanter nok. Sett gjerne et tidspunkt for når du åpner og når du stenger salget, så du slipper å få folk på døren når dere sitter i lørdagskosen.

2. Byttekveld

Byttekvelder med andre familier, venner eller kolleger er både gøy og nyttig. Du kan bli kvitt egne ting, og komme hjem med nye skatter. Bestem dere gjerne for om dere skal ha holde dere innenfor noen temaer som for eksempel klær, pyntegjenstander og bøker. Det er også fint å legge til rette for at dere er flere i ulike størrelser, sånn at alle har noen å bytte med.
Bli også enige om dere skal ta betalt for enkelte av de dyreste gjenstandene, og at ellers gjelder «like for like».

3. Bytt på nett

Har du plutselig en stavmikser for mye, men ønsker deg flere grønne planter? Eller har du for mange pakker med røde julelys, men er tom for mat til spurvene på fuglebrettet? Byttemulighetene har etter hvert blitt mange i ulike fora og grupper på nett og i sosiale medier. Det byttes surdeigstartere og blomsterfrø, kjoler og dundyner. Så det er bare å ta frem ønskelista di og se hva du kan tenke deg å bytte bort i retur.

4. Byttebarneselskap

Er barna lei av lekene sine og maser på nye? Hvorfor ikke arrangere et byttetreff hjemme og inviter vennene deres inn med lekene de ønsker å bytte bort? Ikke bare vil det lære barna at brukt er like bra som nytt – det vil også gjøre dem bevisste på at noen ting er verdifulle å ta vare på og bevare over tid.

5. Gi bort

Vil du bli kvitt tingene dine raskt? Da er det enkleste å gi dem bort. Har ungene vokst fra klærne finnes det kanskje noen på jobben med yngre barn som blir glade over å arve dem. Legger du ut på Finn.no eller gis bort-sidene som finnes på Facebook, tar det antageligvis ikke lang tid før du er kvitt det. Men ikke legg ut søppel. Det vil ingen ha. Og – husk å merke innlegget ditt med «førstemann til mølla». Ellers kan det fort bli mange sms-er med folk som ønsker å overbevise deg om å gi bort til akkurat dem.