Grønnere hverdag

Bli kjent med produktsjefen vår, Nora

Lurer du på hvorfor etiketten på den nyheten som kommer til høsten har akkurat den fargen den har? Det er Nora. Og hvorfor skal Klar på Trænafestivalen? Det er også Nora! Så la oss bli litt bedre kjent med produktsjefen for Klar.

Til tross for at hun vokste opp i Oslo, Paris og New York, ble Nora ofte dratt med ut i marka på ski-, sykkel- og gåturer da hun var yngre. Denne interessen for naturen har hun uten tvil tatt med seg inn i voksenlivet, og det påvirker alt fra hva hun interesserer seg for til hvor hun bor.

– I en leilighet på Alexander Kiellands Plass, bor jeg og mannen min, Kasper, midt i en fredet hage. Vi har blant annet epler, pærer, rips og en liten honningfarm! Det føles nesten litt landlig, til tross for at det er midt i byen, og vi kjenner at vi er nærme naturen hver dag. Det er fantastisk å se alle sesongene på så nært hold, og være del av et felles bokollektiv der alle naboer gjør sitt for å opprettholde den hyggelige atmosfæren utenfor, forteller hun.

Brenner for bærekraft

Nora har alltid vært opptatt av å jobbe med noe som er positivt for samfunnet rundt seg, selv om hun ikke hadde noe forhold til klimautfordringene gjennom oppveksten.

– Det var først da jeg studerte at jeg skjønte hvor vanvittig stort og viktig denne tematikken er, og da valgte jeg å fordype meg i dette på masternivå.

Etter studiene ble hun overrasket over hvor få jobber som fantes innen bærekraft, men nå som hun har produkt- og kommunikasjonsansvaret for Klar, er hun endelig i sitt rette element.

– Jobben min er å vise hva Klar står for og hva vi jobber med. Jobben er allsidig – en dag jobber jeg med etikettene til nyheter som kommer til høsten, og dagen etter jobber jeg med innspill som kommer fra alle som bruker Klar i dag. Jeg jobber både mot forbrukere og mot alle butikker og butikkjeder som selger Klar-serien, og målet mitt er at alle i hele Norge skal vite godt hva Klar er og hva vi står for.

For Nora handler bærekraft om balanse.

– Hele verden er skapt som et stort økosystem, der alt skjer til sin rette tid, og alle små deler er gjensidig avhengig av hverandre. Men vi mennesker har brukt for mye ressurser, og etterlatt oss for mye søppel overalt. Ja, rett og slett begynt å ødelegge det perfekte økosystemet, sakte, men sikkert.

Hun mener vi har alle ressurser som skal til for å stanse klimaendringene, men at det også handler om hvordan vi alle ser på dette.

– Vi kan ikke fortsette som før, og vi er nødt til å tilpasse oss naturen, ikke omvendt. Vi kan ikke lenger ha en «kjøp, kjøp, kjøp» eller «bruk og kast» mentalitet. Vi bør senke farten litt, og fokusere på det som faktisk er viktig for oss, sier hun.
Det er ingen tvil om at Nora har kloke tanker om bærekraft, men hvor bærekraftige synes hun vi at vi er i Norge?

Holdninger begynner å endre seg

– Jeg tror det er litt vanskelig å endre livsstilen sin til «less is more», når man har blitt fortalt hele livet at «more is more». Jeg synes ikke nordmenn generelt i dag er veldig opptatt er bærekraft, men dette begynner å endre seg, og det er veldig positivt!

– Det er en utrolig aktiv gjeng som svarer på alle mulige spørsmål i sosiale medier, deler videre, og inspirerer oss hver eneste dag. Alle vi som jobber med Klar føler oss utrolig heldige som får lære av og være en del av denne gjengen hver dag. Alle innspill tas med videre, og sammen skaper vi Klar sin fremtid!