Grønnere hverdag

Klart du må delta i Returkartonglotteriet!

Du har kanskje tatt i bruk vår refill på kartong, men resirkulerer du den “riktig”? Det stemmer at den skal sorteres som papp og papir – men har du fått med deg at det kan være lurt å skrive på navn og nummer? Gjør du det kan du vinne opptil 100 000 kroner.

Klar påfyll i returkartonglotteriet. FOTO

Du som har vært med oss en stund, vet at vi har eksperimentert med såpe på kartong siden 2019. Kanskje har du også være en de som har testet og hjulpet oss med å videreutvikle den nye normalen – i så fall, en stor takk til deg!

I dag finner du Klar Tøyvask Påfyll og Klar Håndsåpe Påfyll i butikkhyllene og i nettbutikken vår.

Den kjente melkekartongen

Mange har minner fra barneskolen da man brettet melkekartongene, skrev ned navn og nummer, og krysset fingrene i håp om å vinne i Returkartonglotteriet. For noen har dette blitt godt innarbeidet, og de har fortsatt å gjøre det den dag i dag. For andre er det kun vage minner.

Men nå er det på tide å finne en fast plass til tusjen på kjøkkenet, for nå har du enda flere sjanser til å vinne. I Returkartonglotteriet kan du delta med alle typer drikkekartonger, store eller små. Drikkekartong er emballasje for drikke og flytende matvarer, for eksempel melk, juice, vin, bønner, hakkede tomater, sauser og puddinger. Men også refill på kartong!

Vinn opptil 100 000 kroner

Siden 1997 har Grønt Punkt Norge delt ut pengepremier til folk som sørger for at drikkekartongen kan materialgjenvinnes og bli til noe nytt. Hvert eneste år deler de ut 1,6 millioner kroner i Returkartonglotteriet – 120 pengepremier på 10.000 og 4 premier på 100.000 kroner.

Det eneste du trenger å gjøre er å kildesortere drikkekartongene og Klar Påfyll med navnet og nummeret ditt på. Det er selvfølgelig gratis å delta. Du kan velge om du vil levere kartongene enkeltvis eller i kubber – da det ikke lenger er krav til hvor mange kartonger som skal være i en kubbe.

Hvordan delta i returkartonglotteriet?

  1. Åpne kartongen og skyll den godt
  2. La den renne av seg
  3. Press den flat for å spare plass
  4. Skriv ned navnet og telefonnummeret ditt
  5. Sorter som papp og papir

PS! Du kan delta som privatperson, men du kan også skrive ned kontaktinformasjonen til den/de du ønsker skal vinne – for eksempel skoler, barnehager, idrettslag eller organisasjoner.

Hva skjer når man kildesorterer kartongene?

Alle kan ikke vinne i Returkartonglotteriet, det sier seg selv. Men én vinner vi alle skal unne enhver seier, er miljøet. Alle Klar-kartongene og de andre kartongene du kildesorterer, gjenvinnes og blir til nytt papir, slik at ressursene brukes igjen – og igjen – og igjen.

PS! Sammenlignet med produksjon av papir fra tømmer, bruker man kun 25 prosent energi på denne gjenvinningsprosessen.

Så, hva venter du på? Gjør noe bra for miljøet og vær med i trekningen av en fin belønning – i tillegg til den gode samvittigheten!