Grønnere hverdag

En festival uten engangsplast? Klar tar oppvasken

I likhet med nordmenn flest elsker også vi festivaler og konserter, men dessverre er det mye forsøpling på slike eventer. Det ønsker vi å gjøre noe med! Derfor tar Klar oppvasken på havfestivalen Passion for Ocean.

Passion for Ocean. Foto

Den siste lørdagen i august går havfestivalen Passion for Ocean av stabelen på flotte Vippetangen i Oslo. Og du er hjertelig velkommen til å se hva havet er og hva det kan tilby gjennom interaksjon og aktiviteter.

Med et mål om å motivere mennesker og påvirke næringsliv til å ta valg for havets beste, engasjerer Passion for Ocean seg i flere prosjekter og kunnskapsbaserte opplevelser. Målet er å styrke folks relasjon til havet, øke bevisstheten om utfordringer og ikke minst motivere til atferd som ivaretar alt som rører seg under overflaten.

– Det er fort gjort å tenke at alle dagens utfordringer er så komplekse og store at en ikke orker å forholde seg til det. Hva skal “lille jeg” egentlig kunne utrette i det store og hele? Jordkloden vår er i dag bestrødd av over 7 milliarder mennesker, hva skjer om alle tenker slik? Hva om vi snur på det; får vi det til om alle 7 mrd gjør en innsats? skriver Passion for Ocean på nettsiden sin.

Passion for Ocean

Folkefest for å hylle havet

Festivalen er hjertet i Passion for Ocean, og 25. august vil over 100 aktører og organisasjoner samles på Vippetangen for å hylle havet, miljøet og lære om livet under vannet. Her vi aktører vise frem seg og sitt gjennom blant annet fridykking, sjømatkurs, fiskedisseksjon, strandrydding, quizzer, foredrag og debatter, skattejakt og konserter. Du finner også en «handlegate» med produkter som har fokus på miljø og bærekraft.

Folkefesten er laget for å fortelle nettopp deg hvorfor du bør digge havet – og gjør du det allerede er du uansett velkommen til å henge med andre haventusiaster.

Klar tar oppvasken på en grønnere festival

Med Klar ønsker vi å skape en ny normal i hylla med et godt og bærekraftig alternativ, samtidig som vi vil inspirere til en grønnere hverdag. Passion for Ocean sitt ønske om å hylle havet og gi kunnskap om hvor hvorfor det er så viktig, passer godt med vår egen visjon og leveregler.

Dette er én av grunnene til at vi ønsket å være med på festivalen. Den andre er engangsplasten! Vi sier nei til engangsplast på kopper, bestikk og servise, og leier heller inn noe som kan gjenbrukes – og vi tar oppvasken på hele festivalen.

– Vi gleder oss til å være med på festivalen, og er spente da det er første gangen vi tar oppvasken på en festival, og det skal gjøres på en stor skala foran forbrukere, sier Anne fra Klar.

Det er kanskje ikke helt vanlig å ta oppvasken, og det er kanskje første gangen det skjer i nyere tid? Men så er Klar heller ikke et helt vanlig merke…

Havfestivalen er gratis, så ta med deg hele familien på en lærerik og spennende dag med fokus på havet. Følg med på fremtidige datoer på Passion for Ocean-festivalen!