Grønnere hverdag

Hjemmelagde julegaver: Gaver med mening

Du trenger ikke å bruke masse penger for å gi bort en gave som betyr noe – og i noen tilfeller trenger du ikke bruke en eneste krone. Her har vi samlet våre favoritter, og hvilke hjemmelagde julegaver vi skal gi bort i år.

Hjemmelagde julegaver. Foto

Lag en spilleliste

I gamledager var en mixed tape noe av det kuleste og mest romantiske du kunne gi til noen – i hvert fall hvis vi skal stole på de romantiske komediene fra gamle dager. I disse dager husker vi så vidt hva en kassett er, og de færreste har en CD-spiller hjemme.

Men til gjengjeld så har vi alltid musikken med oss på mobiltelefonen – så hvorfor ikke lage en spesiell spilleliste med sanger som bringer frem minner fra ferier, fester eller rolige kvelder hjemme. Finn gjerne inspirasjon i våre spillelister. Du finner Klar på Spotify.

hjemmelagde julegaver: spilleliste

Bruk kreativiteten din

Ved å bruke dine kreative evner viser du at du har både lagt tid og tanke i julegaven, og ikke minst så sparer du penger. Er du flink til å strikke kan du lage votter, sokker eller skjerf som kommer godt med gjennom den norske, kalde vinteren.

Er du bedre med en penn eller pensel i hånden, istedenfor strikkepinner, kan du lage bilder som kan dekorere vegger. Du malte kanskje bilder til både foreldre, onkler, tanter og besteforeldre da du var liten, men hvorfor ikke gjøre det igjen? Føler du deg ikke selvsikker til å teste ut ulike motiver, kan abstrakte bilder være minst like fine som de man får kjøpt.

Lag noen spiselige julegaver

For de matglade vil en spiselig julegave aldri slå feil! Julekaker og hjemmelaget konfekt er kjempegodt og vil glede enhver – ikke bare matentusiaster. Er du ikke den flinkeste på kjøkkenet kan du lage hjemmelagde krydderblandinger og urtesalt. Disse har i tillegg lang holdbarhet og er fine å ha fremme på kjøkkenbenken. Vi skal i hvert fall teste Coop Extra sitt hjemmelagde tacokrydder i år.

hjemmelagde julekaker

Gi bort en opplevelse eller tjeneste

Du kan faktisk lage et gavekort på det meste. Hva med en hjemmelaget middag? En filmkveld hjemme i sofaen med popcorn og smågodt? Massasje til din bedre halvdel? Bor du i kollektiv kan du glede romkameratene dine med et gavekort på vask av leiligheten, eller ta oppvasken etter en hyggelig felles middag. Ja, hva enn du kan tenke deg som vil glede den som får gaven.

Gi bort noe nyttig, noe som faktisk blir brukt

Du har kanskje lyst til å gi en liten ting, men er usikker på hva? Kanskje en nyttig gave er det du leter etter. Vi har laget en gaveeske som både lukter godt, føles godt og fungerer godt. Kanskje den ligger under juletreet i år?