Grønnere hverdag

Hva er mannanase – egentlig?

Er det overgangsalderen for menn? Eller er det den nye frukten “mannanas?” Vår egen produktutvikler Bengt forklarer hva mannanase er, og hvorfor vi har det som en ingrediens i Klar Ull og Silke!

Klar har åpen ingrediensliste. Foto

Hva er mannanase

Er mannanase en tropisk frukt? Neida, det er mer spennende enn som så – i alle fall hvis du er like opptatt av mer miljøvennlig rengjøring som vi er. Mannanase er et enzym som vi bruker i Klar Ull og Silke for å fjerne spesifikke flekker. Det finnes flere typer enzymer som vi bruker i våre produkter, da de er veldig spesifikke på hva slags flekker de tar knekken på. Mannanase bryter ned det som heter polysakkarider, som kan ende på klærne hvis du er litt uheldig med for eksempel yoghurt, pudding eller ulike supper.

Mannanase rengjør effektivt, og er en velegnet ingrediens når man ønsker en naturlig vaskeboost med mindre utslipp. Samtidig er mannanase skånsom mot skjøre materialer som ull og silke.

Har du sett at alle Klar-produkter har åpen ingrediensliste?

Sodium chloride er vanlig bordsalt og Sodium Gluconate lager skum. Ingredienslister krydret med latin og tall blir litt lettere å svelge når man får forklart hva ordene betyr og hvilket problem de ulike komponentene løser. Er du ikke enig? Derfor har vi valgt å ha åpen ingrediensliste på alle våre produkter.

Klar har åpen ingrediensliste

Siden alle ingrediensene vi bruker er nøye gjennomtenkt, blir listene korte og oversiktlige. Men noen ganger kan det jo være fint med en litt utfyllende forklaring, og produktutvikleren vår Bengt er ikke redd for å prate om mannanase – eller andre ting.

Har du en ingrediens du er litt ekstra nysgjerrig på? Vi tar gjerne praten på Facebook og Instagram!