Grønnere hverdag

Ikke legg sommeren på is

Mens noen lengter etter høsten, nekter andre å innse at sommeren snart er over. Vi er ikke klare til å gi slipp på sommeren enda – flere is skal nemlig spises. Her finner du oppskriften til hvordan du kan lage gode og sunne ispinner selv.

lage egen is

Få ting er så digg som en kald is på en varm dag. Enig? Vi også, men den smaker faktisk bedre om du lager den selv – og ikke minst så kan den være sunnere. Å lage ispinner er enklere, og det er bare din egen fantasi som setter grenser for hva den hjemmelagde isen skal inneholde. Vi vil gjerne dele noen smaksbomber du vil elske, og gode ting er til for å deles. Inviterer du noen og drar frem spennende ispinner du har laget selv, vil du garantert imponere!

Slik lager du egen is

  • Kutt opp frukt og bær etter ønske. Forslag til gode smaker: Ananas, vannmelon, mango, pasjonsfrukt, honningmelon, mango, kiwi, blåbær, bringebær, jordbær, moreller, honningmelon og fersken. Kanskje du har andre favoritter som passer godt til is?
  • Putt det i en blender. Tilsett yoghurt, enten naturell eller med smak, for en mer kremete konsistens. Du kan også klemme oppi litt lime- eller sitronjuice for en friskere smak på ispinnene.
  • Kjør blenderen til blandingen har jevn konsistens og smak. Dersom den ikke er søt nok kan du ha i litt honning eller agavesirup for å gjøre den søtere. Dette kan du smake til etterhvert.
  • Hell blandingen i isformer og sett dem i fryseren over natten.

Bringebær-is

Du trenger ferske bringebær og juice eller kokosmelk, og honning – hvor mye du skal blande avhenger av hvor mange is du ønsker å lage.

Bland halvparten av bringebærene med juice eller kokosmelk til du har en glatt røre. Vend inn resten av bærene og smak til med honning. Ønsker du ikke hele bringebær i isen kjører du blenderen litt til. Fordel blandingen i ispinneformene og frys.

hjemmelaget bringebæris

Kiwi-is

Du trenger modne kiwi, ananasjuice og litt honning – hvor mye du skal blande avhenger av hvor mange is du ønsker å lage.

Ta ut fruktkjøttet fra kiwien med en skje og legg det i en blender. Hell deretter i juice og bland sammen i noen sekunder på lav hastighet. Husk å ikke blende for lenge da frøene kan gi en bitter smak om de knuses. Smak til med litt honning om du ønsker, og hell blandingen i formene.

hjemmelaget kiwiis

Appelsin-is

Du trenger appelsiner, eventuelt fersk appelsinjuice med masse fruktkjøtt, ingefær og gurkemeie. Du kan også tilsette litt gulrotjuice.

Bland sammen alle ingrediensene godt, og hell blandingen i ispinneformene – frys. Så enkelt, så godt!

hjemmelaget appelsinis

Vi spiser også med øyne

Ønsker du et mer spennende utseende som vil fryde øyne i tillegg til munn (og ikke minst være veldig insta-vennlig) kan du legge ulike bær i formen før du heller over isblandingen. Du kan også dekorere ispinnene med sjokolade, friske bær og nøtter.

Har du en god is-oppskrift du vil dele med oss? Last opp bildet ditt på instagram og bruk hashtaggen #klardag.