Klar-emballasjen er selvsagt gjenbrukt | Klardag
Grønnere hverdag

Klar-emballasjen er selvsagt gjenbrukt

All emballasje i Klar-serien består av 100 prosent resirkulert plast, altså gjenbrukt plast. Det er fordi vi i stedet for å lage nytt, bruker det som vi kan om igjen. Og om igjen.

Klar Baderom Spray

Når man skal lage en ny normal med en serie rengjøringsprodukter er det ikke bare ingrediensene som er viktige. Også emballasjen spiller en stor rolle. For skal vi klare å få en mer bærekraftig fremtid er det viktig at vi gjenbruker de ressursene vi kan. Da får vi også en mer sirkulær økonomi som er mer bærekraftig enn dagens «bruk og kast» økonomi.

Plasten som er brukt i emballasjen vår er et materiale som egner seg godt til å brukes om igjen. Pass derfor på at du leverer flaskene til kildesortering som plast i avfallssystemet til kommunen din. Vi trenger nemlig materialet tilbake i verdikjeden!

Etiketten er også bærekraftig

Selv etiketten på flasken er laget av et fornybart materiale som er en biologisk og bærekraftig råvare. Dette plastmaterialet er fremstilt kun ved bruk av en råvare vi kan dyrke og enkelt erstatte med nytt biologisk materiale – ikke slik som den fossile råvaren som konvensjonell plast er laget av. Denne fossile råvaren, altså oljen, tar det naturen millioner av år å fremstille og fortsetter vi forbruket slik som i dag går vi tom. Samtidig er det knyttet betydelig klimagassutslipp til denne.

Vi jobber med korken

Vi jobber med å få til resirkulert plast i korkene også, og det håper vi å kunne komme med om ikke altfor lang tid. Det har dessverre ikke vært mulig å få tak i, men vi jobber med saken. Markedet for resirkulert plast er ikke fullt ut modent enda og det er derfor vanskelig å finne gode kilder med rett kvalitet. Det skjer mye på dette området om dagen og mulighetene åpner seg stadig.

Vi vil ha plasten i retur

Vi vil svært gjerne ha alt plastmaterialet tilbake, så det er viktig for oss at du bidrar ved å kildesortere flaskene når de er tømt. Du trenger ikke skylle flasken, og korken kan godt sitte på. For jo mer materiale vi får tilbake i sirkulasjon desto lettere blir det for oss å bruke gjenvunnet plast. La oss sammen få plasten tilbake i sirkulasjon!