Grønnere hverdag

Klar Påfylleri hos Meny Ringnes Park

Nå kan du ta med deg en tom såpebeholder og få påfyll hos Meny Ringnes Park!

Klar Påfylleri finner du på Meny Ringnes Park. Foto.

Bor du i eller i nærheten av Oslo? Da håper vi å kunne se deg ved Klar Påfylleri på Meny Ringnes Park. Når du er ferdig med å rengjøre hendene, oppvasken eller tøyet ditt, kan nemlig tomme Klar-flasker tas med til Meny Ringnes Park for påfyll. Kult, ikke sant?

Resirkulert og resirkulerbar plast

Alle Klar sine flasker har helt siden lanseringen vært laget av 100 prosent resirkulert plast som også kan resirkuleres. Dette har vært veldig viktig for oss – og vi vet at det også er viktig for deg. I 2017 var det ganske uvanlig – men i dag ser vi at det heldigvis blir vanligere og vanligere med 100% resirkulert emballasje.

Flaskene våre tåler godt å bli brukt både to og tre – og kanskje ti ganger. Derfor har vi laget Påfyll av håndsåpe og tøyvask på kartong. Nå vil vi teste å ta det litt lenger, og gjøre det mulig å fylle på flere av våre produkter mens du er i butikken. På den måten gjør vi det enkelt for deg å redusere mengden plastavfall.

Fyll på Klar-såpe i Oslo

På Meny Ringnes Park i Oslo finner du nemlig påfylleriet vårt. I omtrent 6 måneder skal vi teste og lære hvordan, og om, påfylleriet blir brukt. Ta med deg de tomme beholderne dine tilbake til butikken. Vei beholderen, fyll opp med produkt og vei den igjen for å finne ut hvor mye du skal betale i kassa, før du klistrer på den nye strekkoden. Så lett er det å få påfyll av oppvasktabletter, håndsåpe og tøyvask – blant annet – helt uten å bruke ekstra emballasje!

Hva med resten av landet?

Før vi eventuelt kan rulle ut Klar Påfylleri flere steder, er det mange ting vi trenger å vite mer om. Det er viktig for oss å lage løsninger som folk både liker å bruke, og faktisk bruker. Da blir det minst mulig svinn, og mer vinn-vinn. Derfor tester vi nå Påfylleri i en butikk i første omgang. Selv om du ikke får testet påfylleriet i praksis, er vi veldig interessert i å høre hva du tenker om løsningen. Send oss gjerne en melding på Facebook eller Instagram om du har noen tanker.

Reduce & Reuse

Å begrense bruken av engangsemballasje er noe vi har eksperimentert med siden Klar kom på markedet. Vi har kommet opp med såperefill på kartong – og er veldig stolte over at vi er de første som kan levere en så praktisk Påfyll-løsning uten søl og gris i Norge. Vi har også sett på ulike løsninger for å påfyll direkte i butikk, og i 2020 fikk vi endelig prøvd det ut i praksis første gang.

Vi måtte rett og slett teste for å finne ut om de som handler i butikken er interessert i å bruke den tomme emballasjen de har fra før – og om de er villige til å ta med seg den emballasjen til en butikk for å fylle på igjen. På den måten kan man gi fullt brukbare plastflasker et litt lengre liv – og kutte kraftig ned på plastbruken.

Kjøp Klar Håndsåpe i løsvekt hos Meny Ringnes Park. Foto.

Klar Påfylleri: Samarbeid med Meny – og med deg

Påfylleriet vil gi oss mange svar på hvordan påfyll av såpe vil kunne fungere i praksis. Og om det vil fungere i praksis. Derfor er vi helt avhengig av tilbakemeldinger, både av dere som tester det, og dere som tenker at det høres spennende ut. Hva kan gjøre at du skyller, tørker, tar vare på og gjenbruker plastemballasjen din? Ville du husket å ta med tom emballasje til butikken for å fylle opp der? Og hvis du har testet vårt Påfylleri på Meny Ringnes Park: Hva fungerer? Hva fungerer ikke? Husker du å ta med såpeflasker hjemmefra? Hvordan opplevde du å bruke det?

Fyll gjerne ut dette korte spørreskjemaet (klikk her eller scan QR-koden på selve påfylleriet) for å gi tilbakemelding. Alle tilbakemeldingene i spørreskjemaet systematiseres og brukes til å gjøre løsningen bedre. Hvis du vil snakke med oss, når du oss som alltid på Facebook og Instagram.