Grønnere hverdag

Klar-serien er vegansk

Veganer eller vegetarianer er to begrep som stadig flere mennesker bruker som en definisjon på seg selv. Det handler om hva slags produkter man vil kjøpe og bruke, eller lage og spise.

Klar-serien er vegansk. Foto

Det er liten tvil om at veganske produkter stadig blir viktigere. Forbrukere blir mer og mer obs på hva produkter inneholder og det er et tydelig ønske om produkter som verken skader dyr eller miljø.

Hva vil det si å være “vegan”?

Å være vegan, eller veganer på godt norsk, er et etisk standpunkt og en levemåte. Den baserer seg på at man har respekt for alt som er levende – dyr inkludert. Og igjen betyr det at man går bort fra alle produkter som er laget helt eller delvis av dyr.

En veganer har ikke bare et plantebasert kosthold og unngår mat av animalsk opprinnelse, som for eksempel egg, meieriprodukter og honning. De unngå også produkter som stammer fra dyr. Det kan være pels, ull, silke og lær.

Hva betyr det at et produkt er vegansk?

At et produkt er vegansk betyr enkelt og greit at ingen av ingrediensene eller elementene i produktet kommer fra dyr, altså såkalte animalske ingredienser. Det betyr også at produktet ikke er testet på dyr.

Er produktet vegansk?

Når det kommer til matvarer og kosthold er det ganske enkelt å vite om et produkt er vegansk eller ikke. Du trenger bare å styre unna ingredienser som åpenbart er animalske. For eksempel kjøtt og fisk, egg og meieri. Men når det kommer til andre varer kan det være vanskelig.

Om et produkt er vegansk eller ikke kan du finne ut av om du leser ingredienslisten. Det er selvfølgelig ikke alltid like lett å vite hva alle de kjemiske begrepene betyr – men da kan du enkelt sjekke merkingen på emballasjen. De fleste merker nemlig produktene sine tydelig hvis de er veganske.

Klar-serien er vegansk

Vi kan med stolthet og hånden på hjertet si at våre produkter er 100 prosent veganske. Klar er en serie med bærekraftige, velduftende produkter med god effekt. Produktene i porteføljen inneholder nøye utvalgte ingredienser og er uten unødvendige kjemikalier. Ingen av våre produkter er testet på dyr, eller inneholder elementer som kommer fra dyr, såkalte animalske ingredienser.