Grønnere hverdag

Hjemmelaget is: 3 gode og sunne oppskrifter

Få ting er så digg som en kald is på en varm dag. Enig? Og isen smaker faktisk bedre om du lager den selv – ikke minst så kan den være sunnere. Her finner du tre oppskrifter til gode og sunne ispinner du lager selv.

Hjemmelaget is. Foto

Å lage ispinner er enkelt, og det er bare din egen fantasi som setter grenser for hva hjemmelaget is skal inneholde. Vi vil gjerne dele noen smaksbomber du kommer til å elske – og gode ting er til for å deles. Inviterer du noen på besøk og drar frem spennende ispinner du har laget selv, vil du garantert imponere!

Slik lager du egen is

  • Kutt opp frukt og bær etter ønske. Forslag til gode smaker: Ananas, vannmelon, mango, pasjonsfrukt, honningmelon, mango, kiwi, blåbær, bringebær, jordbær, moreller, honningmelon og fersken. Kanskje du har andre favoritter som passer godt til is?
  • Putt det i en blender. Tilsett yoghurt, enten naturell eller med smak, for en mer kremete konsistens. Du kan også klemme oppi litt lime- eller sitronjuice for en friskere smak på ispinnene.
  • Kjør blenderen til blandingen har jevn konsistens og smak. Dersom den ikke er søt nok kan du ha i litt honning eller agavesirup for å gjøre den søtere. Dette kan du smake til etterhvert.
  • Hell blandingen i isformer og sett dem i fryseren over natten. Vips – hjemmelaget is!

Bringebær-is

Du trenger ferske bringebær og juice eller kokosmelk, og honning – hvor mye du skal blande avhenger av hvor mange is du ønsker å lage.

Bland halvparten av bringebærene med juice eller kokosmelk til du har en glatt røre. Vend inn resten av bærene og smak til med honning. Ønsker du ikke hele bringebær i isen kjører du blenderen litt til. Fordel blandingen i ispinneformene og frys.

hjemmelaget bringebæris

Kiwi-is

Du trenger modne kiwi, ananasjuice og litt honning – hvor mye du skal blande avhenger av hvor mange is du ønsker å lage.

Ta ut fruktkjøttet fra kiwien med en skje og legg det i en blender. Hell deretter i juice og bland sammen i noen sekunder på lav hastighet. Husk å ikke blende for lenge da frøene kan gi en bitter smak om de knuses. Smak til med litt honning om du ønsker, og hell blandingen i formene.

hjemmelaget kiwiis

Appelsin-is

Du trenger appelsiner, eventuelt fersk appelsinjuice med masse fruktkjøtt, ingefær og gurkemeie. Du kan også tilsette litt gulrotjuice.

Bland sammen alle ingrediensene godt, og hell blandingen i ispinneformene – frys. Så enkelt, så godt!

hjemmelaget appelsinis

Vi spiser også med øyne

Ønsker du et mer spennende utseende som vil fryde øyne i tillegg til munn (og ikke minst være veldig insta-vennlig) kan du legge ulike bær i formen før du heller over isblandingen. Du kan også dekorere ispinnene med sjokolade, friske bær og nøtter.

Har du en god is-oppskrift du vil dele med oss? Last opp bildet ditt på instagram og bruk hashtaggen #klardag. Prøv også vår oppskrift på hjemmelaget Granola.