Grønnere hverdag

Å skape ny normal: Vi lærer på veien

Vår visjon er å inspirere til handling og at Klar skal bli et symbol på noe større enn oss selv. Ikke minst skal vi være åpne og ærlige med dere om hva vi gjør, hvorfor og hva vi jobber videre med.

Hudkrem fra Klar. Foto

Vi er opptatt av å være i kontinuerlig endring da vi tror dette kan gjøre oss bedre. Allerede i arbeidet før lanseringen av Klar, visste vi at vi skulle jobbe med å bli renere, grønnere og mer skånsomme for både våre kropper og planeten.

Vår visjon og leveregler er ganske enkle: Vi ønsker å inspirere til handling – fordi vi alle kan gjøre en forskjell med våre hverdagsvaner. Litt hver dag.

Vi skal alltid være ærlige

Vi har også en leveregel om at vi ønsker å være ærlige om hva som er i produktene våre og hvorfor. Vi har forklart ingredienslistene våre, slik at de skal være enkle å forstå. Og når man jobber for å lage en ny normal der hvert nye produkt skal være bedre enn det produktet den erstatter, er emballasjen også veldig viktig.

Vi er stolte av at alle flaskene våre består av 100 prosent resirkulert plast, altså gjenbrukt plast. Korkene er, som flere av dere vet, ikke av resirkulert plastmateriale enda – og noe som vi har jobbet med siden 2016 for å endre (nå nærmer vi oss endelig). I stedet for å lage nytt, bruker det som vi kan om igjen. Og om igjen. Vi var også fornøyde med å få til 50 prosent resirkulert plast i tubene kroppsproduktene våre kommer i.

Vi skal alltid være ærlige og åpne med dere – og nå har vi funnet ut noe nytt som vi ønsker å fortelle dere. I en nylig dialog med emballasjeprodusenten vår viser det seg at tubene inneholder 30 prosent resirkulert plast – og ikke 50, slik vi hadde fått beskjed om i utgangspunktet. Verdikjeden er kompleks og består av mange komponenter – og feil kan skje. Vi ønsker å prøve nye ting og selvfølgelig; lære på veien.

Så, hva skjer nå?

Denne feilen endrer ikke hvordan kroppsproduktene fungerer. De er fortsatt de samme gode, veganske produktene, som inneholder 98-99 prosent naturlige ingredienser, er Svanemerket og økologisk sertifiserte av Ecocert etter den anerkjente COSMOS organic-standarden. Men i lys av det som har skjedd, jobber vi derfor med å utvikle andre emballasjealternativer.

Produktene vi har på lager vil vi fortsette å selge, da vi ønsker ikke å skape mer svinn eller transportere mer enn nødvendig, men vi kommer ikke til å produsere flere av disse som har feil informasjon på seg – fram til vi har et bedre emballasjealternativ.

Hvorfor sier vi dette?

Som sagt, det er viktig for oss å være så ærlige og transparente som mulig, og derfor ønsker vi å kommunisere dette. Vi har hatt et godt samarbeid med dere i utviklingen av flere produkter og ønsker å fortsette med dette. Og gode forhold bunner vel i ærlighet?

Å være i kontinuerlig endring og forbedring er noe vi fokuserer på, og dette ønsker vi å gjøre sammen med dere. Enn så lenge så ønsker vi å svare på alle eventuelle spørsmål dere har rundt dette.