Grønnere hverdag

Ønskeliste til jul

“Kjære julenisse…” og der stopper det opp. Du sliter med å skrive ønskeliste fordi du har alt? Det er ikke uvanlig i bruk og kast-samfunnet vårt. Vi har skrevet vår ønskeliste til jul – kanskje du blir inspirert til hva du skal ønske deg.

Ønskeliste til jul. Foto

1. Kjøp brukt

Ønsk deg ting du trenger, som nødvendigvis ikke trenger å være nytt. Kanskje en symaskin er noe som passer ønskelisten så du kan #syom og gi tekstilene nytt liv når det begynner å nærme seg slutten?

Eller hva med å endelig klare nyttårsforsettet om å være mer aktiv. Naturen vår er vakker, så hvorfor ikke bruke den? “Neste år skal jeg ha en #norgesferie og dra på teltturer.” Det finnes nok av fine ting du kan ønske deg fra Finn.no, Tise, Fretex og lokale bruktsjapper.

2. Lag noe selv

Kjenner du noen som er flinke til å strikke, bake, sy eller male? Hvorfor ikke ønske deg en hjemmelaget gave? En varm lue eller votter som kan holde deg varm gjennom vinteren. Miljøvennlige frukt og grønt-poser slik at du slipper å bruke engangsplast på butikken. Et maleri. Gode cookies, boller eller sunt, hjemmebakt brød. Ja, det er mange ting som kan lages som bør stå på en ønskeliste til jul.

lag julegave selv

3. Gavekort på opplevelser

Gavekort på en opplevelse sammen er perfekt å skrive på ønskelisten. Ikke bare får du gjort noe kult, men du får gjort det med noen du er glad i. Det kan være alt fra aktiviteter som klatring, kajakktur, surfing eller vannski, til koselige kafebesøk og grillings i parken.

4. Ønsk deg en tjeneste

Når vi først snakker om gavekort, så er det mulig å ønske seg gavekort på barnepass, plenklipping, husvask eller andre ting du kanskje (mest sannsynlig) har bruk for i løpet av det kommende året.

5. Gavefri jul

Tenk deg om, trenger du egentlig flere ting du ikke kommer til å bruke? Hva med å bare skrive et koselig kort til hverandre? Eller hva med å donere penger til et godt formål? Organisasjoner som Leger uten grenser, Regnskogfondet, Dyrevernalliansen, Kirkens Bymisjon og Matsentralen vil alltid sette pris på en donasjon.

6. Noe nyttig

Sett noe på ønskelista som du vet at du kommer til å trenge. For eksempel produkter til hus, hjem, hud og kropp. Kanskje fra noen som lager det mer miljøvennlig, hvor produktene er Svanemerket? I så fall kan gavene kjøpes både i dagligvarebutikken og i nettbutikken vår.

Et siste ønske

Ikke la gaven være det eneste du ønsker. Sett også krav til gaveinnpakning. Vanlig gavepapir, også kjent som julepapir, kan ikke resirkuleres i alle kommuner og om det havner feil kan det ødelegge for gjenvinningen. Slikt papir kan også være skadelig for både peis og miljø om du velger å fyre med det.