Grønnere hverdag

Påfyll av såpe i butikken? Ja, klart det er mulig

Selv om Klar-flaskene er av 100% resirkulert plast, synes vi det er viktig å finne nye måter å bruke det vi har lengre på. Igjen og igjen. Det er kanskje ikke helt vanlig å kunne fylle såpe i butikken – men så er heller ikke Klar et helt vanlig merke.

Påfyll i butikk. Foto

Du har helt sikkert fått med deg at vi er i gang med Påfyll for håndsåpe og tøyvask i mer miljøvennlig kartongemballasje – og kanskje var du en av de som fikk kjøpt og testet. Det setter vi stor pris på. Dette er selvfølgelig noe vi skal jobbe videre med, men du som kjenner oss vet at vi stadig ønsker å finne nye løsninger og teste nye konsepter. Og nettopp det har vi gjort:

Artikkel fra 2. mars 2020

Klar tester påfyll i butikk

Ville du fylt opp igjen din tomme Klar-flaske (eller en annen, spesialflaske for påfyll) med Klar direkte i butikken? Eller ville du kjøpt oppvasktabletter og tøyvaskpulver til kilospris istedenfor som pakke?⁠

I samarbeid med Coop på Coop Bislett har vi gjort det mulig å kjøpe Klar på tapp og i løsvekt fra uke 7 til uke 12. I første omgang er det følgende produkter som testes:

Hvordan funker Klar påfylleri?

  • Du tar med egen flaske, enten det er den originale Klar-emballasjen til produktet du trenger eller en annen tomemballasje
  • Emballasjen veies før fylling – du skal naturligvis ikke betale for emballasjevekten
  • Fyll på med ønsket såpemengde og betal kun for såpen

Det er første gang et påfylleri som dette testes ut i en av de store dagligvarekjedene, og mange er spente på hvordan konseptet mottas. Dette prosjektet innebærer testing, læring og videre testing – og hele tiden deres ærlige tilbakemeldinger.

Men vi må bare si: Dere, for en fantastisk, overveldende positiv respons så langt! Er du interessert? Ta turen til Coop Bislett for å teste ut påfylleriet.

Hva sier du – ville du tatt med en flaske hjemmefra og fylt på med Klar i butikken?