Grønnere hverdag

Vi brøler for klimaet!

Fredag 30.august skal 100 000 mennesker samles foran Stortinget i Oslo for å kreve klimahandling i tråd med Parisavtalen. Vi kommer til å være blant dem. Kommer du?

Med hjerte for Klimabrølet. Foto

På Jordens dag, 22. april i 2016 skrev 175 land under på Parisavtalen – en internasjonal klimaavtale vedtatt under klimatoppmøtet 12. desember 2015 i Paris. Avtalens mål er at de globale utslippene skal synke raskest mulig, blant annet ved hjelp av reduksjoner i utslipp av drivhusgasser, klimatilpasning og støtte til utviklingslands omstilling.

Vi kan ikke vente lenger

Klimabrølet er en stor klimamarkering med mål om å gi mot til våre folkevalgte til å iverksette nødvendige klimatiltak for å begrense global oppheting til 1,5 grader – i tråd med Parisavtalen. Hvilke tiltak som kreves for å nå dette målet, er politikere, departementer og fagmiljøer, inkludert FNs klimapanel IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change), egnet til å svare på.

Målet med arrangementet er også å aktivere “den tause majoritet”, som er den andelen av befolkningen som erkjenner at klimakrisen er alvorlig, men som av ulike grunner ikke er på banen selv. På Klimabrølet får disse en lavterskel, inkluderende og effektiv måte å synliggjøre sitt rungende krav om tøffere klimapolitikk.

Brøler du med oss?

– Klimabrølet er et offentlig arrangement for alle som er opptatt av miljøet, og som ønsker å oppfordre politikerne til å legge en mer ambisiøs plan for klimaet og kloden vår. Selvsagt støtter vi i Klar det – med mål om å skape en ny normal! Å se alle de engasjerte barna og ungdommene på skolestreiken for klimaet tidligere i år var utrolig inspirerende. Nå gleder vi oss til å oppleve samholdet blant alle vi som heier på en en grønnere framtid den 30. August. Vi håper å se så mange som mulig av dere der, sier vår produktsjef, Nora.

Alle er velkommen til arrangementet! For kampen skal vinnes, og kanskje kan den kun vinnes ved at vi løser den ved bruk av alle våre tilgjengelige ressurser og redskaper, utført av folk fra alle yrkesgrupper, i alle aldre, i alle samfunnslag, med sine ulike kompetanser og perspektiver.
Lurer du på noe? All informasjon finner du på nettsiden til Klimabrølet.

Så, er du klar for Norgeshistoriens største markering for vår tids viktigste sak? Da ses vi fredag 30.august, klokken 15:00 mellom Stortinget og Slottet!