Hus & hjem

Derfor bør du dosere riktig

Vet du hva som er skikkelig fort gjort? Å bruke for mye. Det gjelder det meste, og gjøres av de fleste. For eksempel bare litt ekstra vaskemiddel i vaskemaskinen, sånn at «det helt sikkert blir rent». Men dette bør du slutte med. Vi forteller deg hvorfor.

Dosere Klar Tøyvask i vaskemaskinen. Foto

Overdosering. Vi skal ærlig innrømme at flere av oss på teamet har syndet med å dosere for mye tøyvaskemiddel. Det er jo fort gjort å tenke at mer vaskemiddel gjør tøyet enda renere! Men: Produktene våre er så konsentrerte at du ikke trenger å ta mer enn det står på flasken eller esken.

Og grunnene til å ikke ta for mye, er gode. Se bare her:

Å dosere rett mengde vaskemiddel er bra for klærne

For lite vaskemiddel kan føre til at skitt og flekker ikke blir helt borte, men overdoserer du kan det fortsatt lage flekker i klærne dine. Våre tøyvaskemidler er laget for å ikke skumme unødvendig mye. Men hvis du bruker for mye, kan det bli så mye skum at maskinen ikke gjør jobben sin godt nok. Maskinen går rundt og rundt for at klærne skal få litt lett “juling”, men hvis det er for mye skum vil dette skje i mindre grad. Resultatet kan bli at tøyet ikke blir helt rent. Noen plagg, slik som jeans, kan også få mange uønskede striper etter vask, dersom det er for mye vaskemiddel og for lite vann.

Det er bra for huden

Dersom du overdoserer og ikke bruker et godt nok skylleprogram, kan noe av vaskemiddelet bli igjen i klærne. Vi har gjort dermatologiske tester på våre produkter, så det skal ikke være noe farlig. Men det er verdt å merke seg at produktrester kan forårsake kløe eller irritasjon for de med veldig sensitiv hud.

Som sagt, overdosering kan føre til at vaskemidlene ikke blir helt vasket ut av klærne dine – noe som kan være med på å irritere huden din.

Rett dosering er bra for miljøet

Å bruke for mye vaskemiddel er det veldig få som er tjent med. Bruker du for mye så er vi nødt til å produsere opp mer ingredienser, emballasje og komponenter som vi må frakte til produksjonsstedet, for å så blande, fylle, pakke, og sende til butikkene hvor du må kjøpe oftere, få med hjem osv. Til slutt så havner det i avløpet og havet. Selv om vi har et stort fokus på at det skal være raskt nedbrytbart og lite skadelig for alt i havet, så er det fortsatt ikke en nødvendighet og bør minimeres.

Det er bra for lommeboka

Du har kanskje ikke tenkt over det, men tenk så mye klær du vasker i løpet av et år. Det blir en del runder i vaskemaskinen – og ved å dosere riktig får du et lavere forbruk av vaskemidler. Lavere forbruk = Penger spart.

Så, med mindre du er verdens råeste til å dosere på øyemål, anbefaler vi at du bruker korken og følger anbefalingen på etiketten. Spar både lommeboka og miljøet. Det kaller vi vinn-vinn – og da blir det lite svinn.