Hus & hjem

Refill av Håndsåpe og Tøyvask

Endelig finner du Påfyll Håndsåpe og Tøyvask på mer miljøvennlig kartong i nettbutikken vår – og i nærbutikken din!

Klar Påfyll er refill på kartong. Foto.

Noen vil si at refill-løsningene våre på pappkartong nesten er som gamle kjenninger og veteraner å regne – men samtidig er de helt nye. Men kan man være både ny og gammel på en og samme tid, da? Så klart! I alle fall når man utvikler helt nye innovasjoner ved hjelp av testing og samarbeid.

Nyhet, sa du?

Vi har eksperimentert med refill av såpe på kartong helt siden vi lanserte den første versjonen i utvalgte Rema 1000-butikker og vår egen nettbutikk høsten 2019. Og helt siden første drypp av nyvinningen, har etterspørselen vært fantastisk!

Et lite ras av tilbakemeldinger og forslag til forbedringer resulterte i en versjon 2 og 3 – før vi nå, to år senere, står her med versjon 4. Og nå er det ikke en test. Nå er det på ordentlig!

Klar Påfyll Tøyvask og Klar påfyll Håndsåpe finner du nå nemlig i dagligvarebutikker i hele landet!

Kort sagt er Klar Påfyll:

  • Refill uten søl
  • Praktisk i bruk
  • Enkel å bruke, enkel å resirkulere
  • Sertifisert carbon neutral kartong laget av 90 % fornybare råvarer

Hvorfor har det tatt så lang tid å utvikle en refill på kartong?

Vi er de første som lanserer et såpeprodukt på pappkartong – og det har vært mye å lære underveis i prosessen. Hvor stor bør kartongen være, hvordan kan vi sikre at den etterlater minst mulig emballasje, hvordan gjør vi den praktisk og enkel i bruk?

Som vanlig har vi ønsket å teste og prøve ulike varianter for å lage den aller beste og mest forbrukervennlige løsningen.

Samarbeid

De aller første kartongene med Påfyll ble det bare laget noen få av. Disse ble solgt i et lite utvalg butikker spredt utover i Norge, og i vår egen nettbutikk. Før vi produserte opp en stor mengde, ville vi nemlig teste om dette var et produkt som ble valgt, brukt og gjenvunnet som vi håpte. På den måten kunne vi videreutvikle produktet sammen med dere, og samtidig unngå svinn.

Ved å lansere Klar Påfyll i flere omganger, har vi raskt kunnet gjøre små og store forbedringer basert på tilbakemeldingene vi fikk fra alle som kjøpte, brukte, og resirkulerte. Uten dere – ingen påfyll. Takk for hjelpen!

Noe av det vi har fått aller best tilbakemelding på, er hvor praktiske de er i bruk. Det er vi stolte av! Du trenger ikke saks, og du slipper alt for store eller små åpninger som gir såpe på avveie og søl på benken. Kartongen er enkel å helle fra – og veldig enkel å resirkulere. Korken gjør at man kan bruke litt og spare resten – eller bare dosere tøyvaskemiddelet rett fra kartongen og over i en gammel Klar tøyvaskkork, for eksempel.

Klar tøyvaskmiddel på kartong-refill. Foto.

Hvorfor refill på papp?

Vi har siden starten satset på resirkulerbar, bærekraftig emballasje med bruk av resirkulert plast i flaskene og etiketter av fornybar råvare. Og med den nye løsningen har vi muligheten til å ta dette ett skritt lenger ved å sørge for resirkulerbar emballasje der alle komponenter er av fornybare råvarer. Kartongen er sertifisert carbon neutral og laget av 96,8 % fornybare råvarer.

– I tillegg er dette emballasje som er volumeffektiv i transport, særlig i det emballasjekomponentene transporteres fra produsent til fyllefabrikk, men også som fylt ferdigvare. Dette sparer vekt og plass som gir en miljøgevinst gjennom redusert transport og drivstofforbruk, sier produktutvikleren vår, Øystein.

Hvor kan jeg kjøpe produktene?

Du finner Håndsåpe Påfyll i Meny, Obs, Mega, Extra, Rema 1000 og noen Kiwi, Spar, Prix og Bunnpris-butikker.
Tøyvask Påfyll finner du hos Kiwi, Meny, Spar, Bunnpris, Obs, Mega, Extra, Rema 1000 og noen Prix og Joker-butikker.

I tillegg finner du begge to i vår egen nettbutikk, så klart.

Hvordan bruke Klar Påfyll?

  1. Åpne korken!
  2. Hell produktet over i den tomme originalflasken, en fin pynteflaske, rett i selvdoserende vaskemaskin – eller bruk den som den er!
  3. Vask hender og klær, akkurat som du pleier
  4. Brett og resirkuler den tomme kartongen på samme måte som en vanlig melkekartong – du trenger ikke skylle bort produktrester langs veggene

Fyll Påfyll på en tom håndvaskflaske. Foto.

Men refillen er jo ikke tom!

Mens én kartong av tøyvask tilsvarer én flaske, er det mer innhold i håndsåpe-kartongen. En flaske med håndsåpe rommer 300 ml, og refill-varianten inneholder 500 ml – nesten 1 ½ ganger så mye! Det betyr at du kan fylle på både på kjøkkenet og badet med samme kartong – eller skru igjen korken og ha litt ekstra på lur. Smart?

Og husk: Vi trenger pappen tilbake, så brett kartongen og kildesorter den med annen papp og papir.

Har du testet refill-løsningen vår? Vi vil gjerne høre fra deg om hva du syns! Send oss gjerne en melding på Facebook eller Instagram!

Dette finner du inne i kartongene:

Pleiende håndsåpe med duft av stikkelsbær og grønn te

Klar Håndsåpe er en skånsom og pleiende håndsåpe med nøye utvalgte ingredienser – ingen unødvendige, bare det som trengs. Den har en mild og spennende duft av stikkelsbær og grønn te, er dermatologisk testet på sensitiv hud, Svanemerket og er vegansk.

Skånsom tøyvask, tøff på smuss og flekker

Klar Tøyvask har en mild og behagelig duft av stikkelsbær og hvitveis, og passer til både farget og hvitt tøy. Tøyvasken inneholder nøye utvalgte ingredienser – ingen unødvendige. I tillegg er den dermatologisk testet på sensitiv hud, Svanemerket og vegansk.