Hus & hjem

Nyhet fra Klar: Oppvasktabletter

Et av ønskene dere har kommet med aller oftest, er oppvasktabletter til oppvaskmaskinen. Så hva har vi jobbet med? Nettopp – oppvaskmaskintabletter. Hils på vårt fjortende produkt i Klar-serien!

Klar Oppvasktabletter på display. Foto

Det kan virke som helt vanlige oppvasktabletter, og på en måte så er de det. De er effektive og gir glansfull oppvask, siden det er glansemiddel i tabletten. Men disse parfymefrie oppvasktablettene inneholder nøye utvalgte ingredienser, slik at du kan vaske opp som vanlig – bare på en litt mer miljøvennlig måte.

Det var da en liten eske?

Ja, hvis du har sett Klar Oppvasktabletter, kan det hende du synes selve pakken var veldig liten. Men faktisk rommer den hele 22 tabletter – selv om pakken er mindre enn mange av de andre tilsvarende produktene i butikkhylla. Dette er vi ganske så stolte over, for det betyr at vi for det meste frakter konsentrert vaskemiddel – og ikke luft. Det hjelper også på at selve tabletten bare veier 14 gram, men likevel vasker effektivt. Og selve esken, den er naturligvis av 100 prosent resirkulert materiale, og er også resirkulerbar.

Oppvasktablettene er Svanemerket

Som alle våre andre produkter i Klar-serien er også disse Svanemerket og veganske. Siden de er parfymefrie, er de anbefalt av Norges Astma- og Allergiforbund, akkurat som tøyvaskpulveret og den parfymefrie flytende tøyvasken vår.

Er det plast rundt oppvasktablettene?

Mange har spurt oss om dette, og vi kan være helt klare: Nei, det er ikke plast rundt oppvasktablettene. Dette er hydrofilm, som består av polyvinylalkohol (PVA), som er en vannløselig polymer. Når dette materialet kommer i kontakt med vann brytes det ned til forbindelser som finnes naturlig og som er lett nedbrytbare. For å være helt tydelige: Dette er ikke, og blir heller ikke til, mikroplast.

Vasketabletter eller vaskepulver – hva er best?

Det er både fordeler og ulemper med pulver og tabletter, men det skal selvsagt bli helt ren oppvask uavhengig av om du bruker pulver eller tabletter. Da vi utviklet Klar Oppvasktabletter var det blant annet viktig for oss at man på enklest mulig måte kan bruke riktig mengde vaskemiddel, og det løser man best med en tablett.

Det er fort gjort å ta for mye når man har pulver, og disse er effektive i sine 14 gram per tablett. I tillegg blir det mindre søl, du slipper at huden din er i kontakt med vaskemiddelet (som er beskyttet av en film som løser seg opp i kontakt med vann). Og med en Alt-i-1-tablett får man alt som trengs i en tablett, og slipper å tilsette glansemiddel.

Slik bruker du oppvasktablettene

  • Plasser én tablett i doseringskammeret i oppvaskmaskinen. Ikke ta av filmen før bruk, den er nemlig selvoppløselig
  • For renere vask i maskinen bør du fjerne alle store matrester. Plasser heller aldri sølv og rustfritt bestikk i direkte kontakt med hverandre
  • Husk at kniver med limte skaft, tre og visse typer plast som regel ikke tåler maskinoppvask
  • Krystall, finere glass og porselen med gulldekor kan vaskes ved skåneprogram (40-45 grader) dersom ikke produsenten oppgir annet

Klar Oppvasktabletter
Og du? Husk at perfekt resultat i oppvaskmaskinen oppnås ved riktig vedlikehold av maskinen.

Hvor kan jeg kjøpe Klar Oppvasktabletter?

Disse finner du i følgende butikker: Meny, Rema 1000, Coop Mega og Coop Obs, i tillegg til noen utvalgte Spar-butikker. Hvis du ikke finner oppvasktablettene hos disse butikkene, er det lurt å spørre de dyktige folka som jobber der da de ofte kan ta inn produktene. Vi ønsker selvfølgelig å være så tilgjengelige vi bare kan!