Hus & hjem

NYHET: Ull og Silke

Etter innspill og godt samarbeid med dere har vi nå lansert Klar tøyvask ull og silke – akkurat i tide for årets ullsesong, slik at du kan ta godt vare på ulltøyet ditt år etter år.

Klar Ull og Silke i vinduskarmen. Foto

Enten du har funnet frem ullklærne, eller om du utsetter det så lenge som mulig før den bitende kulden kommer, så har vi en nyhet til deg: Klar tøyvask ull og silke. Vår nye tøyvask-variant tar godt vare på tøyet ditt, slik at det kan vare lengre. Med mild duft av agurk og kløver og kun nøye utvalgte ingredienser, er det et enkelt og mer miljøvennlig alternativ.​

Ull og silke er skånsom til vask av ull, silke og andre sarte materialer. Og den passer til både hvit og farget tøy. I likhet med de andre variantene våre er også denne både Svanemerket og vegansk. I tillegg er den dermatologisk testet på sensitiv hud.

Du finner Klar Ull og Silke hos Rema 1000, Meny, Coop Mega og Coop Obs. Hvis du ikke finner den i butikkhyllene, er det lurt å spørre de ansatte, så hjelper de deg.

Kanskje du lurer på hvor du finner alle de 15 Klar-variantene? Her har du en fullstendig oversikt over hvor du kan kjøpe Klar.

Hvordan vaske ull?

Ull har antibakterielle egenskaper som forhindrer lukt og blir heller ikke så fort skittent. Ofte holder det å bare lufte ullplaggene etter bruk, men noen ganger kan det være greit med en vask. Ull kan vaskes i vaskemaskinen, men for å bevare plagget er det lurt å vaske det på ullprogram – 40 grader eller mindre.

Er du fortsatt usikker på om du tør å kaste ullgenseren i vaskemaskinen, så kan du tenke på at ull- og håndvaskprogrammene på dagens vaskemaskiner er like skånsomme, om ikke mer skånsomme, som å vaske plagg av sarte materialer for hånd.

Det er ikke bare temperaturen du må tenke på når du vasker plagg laget av naturfibre som ull og silke. Det er også lurt å velge et vaskemiddel med egenskaper som gir den riktige pleien, og bidrar til at klærne holder seg fine sesong etter sesong.

Og bare en påminnelse: Husk alltid å sjekke vaskeanvisningen på plaggene før vask, og ta alltid hensyn til det sarteste materialet i plagget.