Hus & hjem

Ull som varer sesong – etter sesong

Et viktig steg for å kle seg mer bærekraftig, er å kjøpe mindre nytt. Tidløse plagg som kan leve lenge og være basen i garderoben din, er ikke bare mer miljøvennlig, men også ganske smart. Og tar du vare på plaggene, kan de få et langt liv.

Hvorfor bruke ull?

Ull har lange tradisjoner i Norge, og fra å være forbeholdt vinteraktiviteter, har ull blitt til noe vi har i fine basisplagg til daglig bruk – og ikke bare på vinterstid. Med alle ullens gode egenskaper, kan det brukes året rundt. Så hvorfor velge ull?

  • Ull er naturlig og avgir ikke mikroplast
  • Ull kan holde på ganske mye fuktighet uten at plaggene føles våre, og blir du svett så transporteres fukt bort fra huden slik at du ikke føler deg klam
  • Ull har temperaturregulerende egenskaper – faktisk så regulerer det både varme og kulde. På vinterstid har ull varmeisolerende effekt, mens tynne ullplagg også kan brukes i de varmeste månedene av året

Garderoben som varer, og varer

KAPSEL fra Pierre Robert er spesialdesignet med klassiske nøkkelplagg i gode materialer. Dette går hånd i hånd med Nordens rike tradisjoner rundt ull, strikk og godt håndverk – og passer våre verdier i Klar også.

Kolleksjonen har blitt inspirasjon av den nordiske kystkulturen med måkeskrik og fiskevær, vakre landskap. Fra vidstrakte strender, til svaberg og dype fjorder. Alt dette har blitt gjort med en sofistikert og moderne vri på gamle ulltradisjoner.

– Det ligger i vår kultur å ta vare på det vi eier, å reparere klærne våre og la dem gå i arv. Slike verdier er det både fint og viktig å hente frem igjen. Senke tempo og leve tettere på naturen. KAPSEL er ment å inspirere til en livsstil med mindre forbruk og mer balanse, forteller Head of design hos Pierre Robert, Patricia Nazareno.

Sjekk ut hele KAPSEL-kolleksjonen her.

Ta vare på ullplaggene dine

Det ligger også i vår natur å ta vare det vi har. Selv om ull har selvrensende egenskaper, er relativt enkelt å holde rent og ikke trenger å vaskes så ofte, så vil det være behov for en vask i ny og ne.

Derfor utviklet vi Klar Ull & Silke – en skånsom tøyvask til ull som er effektiv fra 30 °C. Den har en mild duft av agurk og kløver og tar vare på alle de deilige ullplaggene dine, samt silke og andre sarte materialer. Tøyvasken er dermatologisk testet på sensitiv hud, vegansk og Svanemerket.

Med en gjennomtenkt garderobe med gode plagg i ull, har du en base som passer til nesten alt. Og tar du vare på ulla di, så har du klær som varer lenge. Slik sparer du både tid, penger og miljø. Så pakk deg inn i varme klær som varer både tidevann og trender.