Hus & hjem

Tid for vårrengjøring: Slipp våren inn

Med lengre dager og solen som avslører alle hjørner som har blitt glemt i mørket, gjør du deg selv en kjempetjeneste for resten av sesongen ved å få rengjort samtlige av hjemmets overflater. Og når årets vårrengjøring er unnagjort kan du nyte alle vårens goder.

Vårrengjøring med produkter fra Klar. Foto

Start med å legge “vårrengjøring” inn i kalenderen – og husk at ting kan ta litt lenger tid enn man opprinnelig hadde tenkt, derfor er det fint å få satt av nok tid. Det kan lønne seg å lage en liste over alt som må gjøres – og deretter krysse av etterhvert som oppgaver blir gjort.

Vårrengjøring for alle

Å inkludere hele husholdningen korter ikke bare ned vasketiden, men kan gjøre husvasken til en hyggelig aktivitet for alle. Kanskje det hjelper å gjøre det om til en konkurranse? Fordel arbeidsoppgaver og sett frem vaskemidlene som skal brukes i hvert enkelt rom. Prøv å finne oppgaver som passer hver enkelt, og sørg for at ingen går i veien for hverandre.

Lufting

Å slippe inn frisk luft er et godt sted å starte ved vårrengjøring av hjemmet. Mens du er i gang med dette kan du like gjerne ta ut gulvtepper, pledd og andre tekstiler slik at de også får seg en luftetur etter et innestengt år.

Rydding

Deretter er det på tide å rydde bort alle tingene i husholdningen dere ikke kommer til å trenger i de to kommende sesongene. Rengjøringen blir lettere når det ikke er så mye rot rundt omkring i hjemmet.

Støvtørking

Ifølge vaskeekspertene anbefales det å alltid vaske med tørt før du vasker med vann. Når du begynner med støvtørkingen tenk logisk: Start øverst slik at støvet som faller ned på gulvet blir med når du kommer til gulvvasken. Tørk over alle overflater. Hyller, lamper, bilderammer, og husk også elektronikk som TV, spillkonsoller og musikkanlegg.

Klar Kjøkken

Vaske kjøkkenet

Kjøkkenet er trolig det mest trafikkerte rommet i huset og det er mye fett og matsøl som lurer rundt omkring. Når du skal vaske kjøkkenet bør du begynne fra en side og bevege deg mot den andre slik at du får med alt. Unngå å dra ut alt fra alle skapene samtidig. Dette kan være demotiverende og det er kjipt å miste piffen før arbeidet faktisk er ferdig. Her er Klar Kjøkken din beste venn.

Husk å vaske:

  • Vegger og tak
  • Utsiden av skuffer og skap
  • Kjøkkenmaskiner og hvitevarer
  • Tørke støv fra karmer, dører og lister

Vaske badet

Det bør settes av litt tid til en grundig vårrengjøring av badet. For å vaske badet effektivt, anbefaler vi å starte med doskåla. Påfør WC-gel i doskåla og la den virke i omtrent 10 minutter. Husk å ikke overdosere.

Mens du venter kan du gå videre til vask av dusj/badekar. Klar Baderom fjerner kalk og smuss effektivt. Hold sprayflasken 20-30 cm fra overflaten ved påføring – eller spray direkte på en klut før vask. Sprayen kan du bruke til å vaske hele badet, men husk å være forsiktig med syrefølsomme overflater som marmor, naturstein og emalje som er eldre enn 10 år.

Sånn, da har det på tide å gå tilbake til doskåla. Vask med toalettbørsten og skyll ned. Husk at toalettbørsten også trenger en liten vask – eventuelt byttes ut om du har hatt den lenge. Til slutt vasker du over speil med Klar Glass og Speil, og vasker gulvet.

Klar Glass og Speil

Gulvvasken

Når alle overflater har blitt vasket, er det tid for å vaske den største – nemlig gulvet. Tørk vekk støv og hybelkaniner før du går over med våte redskaper. Klar Allrent med en herlig duft av trekløver kan brukes til å vaske de fleste overflater. Ikke bruke mer enn nødvendig og vær forsiktig ved bruk på metalloverflater. Er du usikker kan du prøve først på et lite synlig område.

Husk at vårrengjøringen ikke bare er noe vi gjør på grunn av hygiene, men også trivsel. Sist, men ikke minst, bør hele vaskegjengen nyte en god middag og ha det hyggelig – for å feire at rengjøringen er gjennomført og at våren endelig har kommet.