Hus & hjem

Vaske dusjvegger på den mest effektive måten

Hvor irriterende er det ikke at stedet du bruker for å bli ren, blir skittent? Det gir ikke mening, men det er nå slik det er. Det er fort gjort at det danner seg et belegg av såpe og kalk i dusjen. Men vi har selvfølgelig gode råd for hvordan du skal vaske dusjvegger.

Vaske dusjvegger. Foto

Du vet det stedet der du steller deg naken, skrur på vannet og bruker deilig dusjsåpe for å bli ren? Ja, det er selvfølgelig dusjen. Til tross for at det renner masse rent vann og såpe i dusjen, så blir den skitten. Kalkflekker som samler seg er ikke pent å se på, og det kan være vanskelig å fjerne kalk i dusjen om du ikke vet hvordan du gjør det. Vår anbefaling er enkel – vask dusjvegger litt oftere, så blir jobben enklere neste gang.

Hvordan vaske dusjvegger fri for kalk?

For å bli kvitt skitten som oppstår i dusjen så kan det være greit å vite litt om hva den egentlig består av. Det er kalk, såperester, hudfett og slike ting som gir skitne dusjvegger. Vann alene er ikke nok for å gjøre dusjen ren – så når du skal vaske dusjvegger, er Klar Baderom mesteren.

Baderomssprayen er spesielt utviklet til vask av badet og fjerner effektivt kalk og annet smuss. Den inneholder kun nøye utvalgte ingredienser som gir deg et rent bad. I tillegg er det verdt å merke seg at den skummer i bruk – noe som reduserer spraytåke med 98,6 prosent.

– Selv foretrekker jeg å spraye Klar Baderom direkte på klut, eller ta av sprayhodet og dynke kluten, før jeg tørker over dørene. Så skyller jeg av med dusjhodet når jeg er ferdig, sier kjemikern vår, Bengt og fortsetter med et godt tips for å unngå skjolder ved vask av dusjvegger.

vaske dusjvegger

– Hvis du vil ha skjoldefritt resultat kan du tørke av med tørr klut og eventuelt Klar Glass og Speilspray, men ofte er vann tilstrekkelig også. VIPS så kan du se gjennom dørene igjen, sier han.

Et hemmelig triks fra kjemikern

Men Bengt, som har mikset og trikset for å lage alle disse produktene vi er så stolt av, har andre tips for å vaske dusjvegger også!

– Det går også an å bruke WC-gel når du skal vaske dusjen. Dette er sterkere saker, så vær litt mer varsom ved bruk med å få i øynene eller liknende, advarer han.

De fleste dusjkabinett og dusjvegger skal tåle sure rengjøringsmiddel, altså slike som fjerner kalk og kalkforbindelsene som gjør veggene matte. Men dersom du er i tvil om dusjløsningen din tåler det, kontakt leverandøren før bruk. Unngå å bruke dette på flisene.

– Du kan enten spraye på en klut eller direkte på dusjvegg, og tørke av. Det går også an å sprute på, la virke litt og skylle av med vann etterpå, men da er det mer risiko for kontaktskade, eller at du misser en spot. Derfor foretrekker jeg å bruke klut, sier han.

PS! Hvis du er usikker på bruk, les godt på etiketten. Hvis du for eksempel har syrefølsomme overlater på badet, som marmor, naturstein eller gammel emalje, bør du ikke bruke Baderomsspray på grunn av produktets pH. Vårt tips er alltid, uansett hvilket vaskemiddel du bruker, at hvis du er usikker på om overflaten du skal vaske tåler et vaskemiddel, er det lurt å prøve på et lite synlig område først.