Hus & hjem

Vaske speil – Få skjoldefritt speil hver gang

Lille speil på veggen der, si meg… hvorfor i alle dager har du så mange skjolder? Å vaske speil burde ikke være noe hokuspokus, men hvor ofte ender du ikke med et speil fullt av stygge striper? Prøv disse tipsene neste gang du skal vaske speilet ditt.

Vaske speil med Klar Glass og Speil. Foto

Antagelsen om at det blir stygge skjolder og striper i den blanke overflaten kan irritere alle og enhver før man i det hele tatt har satt i gang med å vaske speil. Med feil metode er man nærmest garantert et dårlig resultat, uansett hvor nøye man er. Sørg derfor for å ha teknikken på plass før du setter i gang.

Produktrester som gjør speilet skittent

Ofte kan det være slik at du har andre typer produktrester på kluten du skal vaske speilet med. Dette vil etterlate uønskede flekker på overflaten. Ha derfor en bestemt klut til ulike vaskejobber slik at du alltid vet hvilken du skal bruke.

For å unngå skjolder på speil, kan du da gå over med en ren, fuktig klut først for å sørge for at det ikke er produktrester på verken kluten eller på speilet. Andre årsaker til skjolder kan være at du bruker for mye eller for lite vaskemiddel eller at du bruker tørkepapir som loer. Velg derfor en fin mikrofiberklut eller tørkepapir som ikke loer når du skal vaske speil og glass.

Velg riktig vaskemiddel

Tannkrem- eller sminkeflekker på speilet er ikke uvanlig. Er dette noe du må forholde deg til? Da kan det være greit å gi de litt ekstra oppmerksomhet til å starte med. Er det store og vanskelige flekker av fett går det fint å vaske over med litt Klar Oppvask på en våt klut til å starte med, etterfulgt av Klar Glass og Speil.

Har du forsøkt å bruke Klar Baderom på baderomsspeilet? Det er ikke så rart, for speilet er jo på baderommet, men da har du nok raskt funnet ut at resultatet antageligvis kunne vært bedre. Hvorfor? Jo, fordi Klar Baderom er designet til å fjerne kalk og baderomssmuss og har en veldig målrettet kraft.

Så Klar Baderom egner seg utmerket til å vaske dusjvegger og dører hvor det blir mye kalk, men ikke nødvendigvis speilet. Klar Glass og Speil derimot er mester på skjoldefritt, men ikke så god på dusjkabinettet. Vi kunne ønske at ett produkt passet til alt, men det går rett og slett ikke, så velg riktig vaskemiddel til rett bruk.

Slik kan du vaske speil med Klar Glass og speil

Klar Glass- og speilspray er parfymefri og et mer miljøvennlig alternativ til vask av speil og andre glassoverflater. Sprayen er et skånsomt rengjøringsmiddel, designet for å gi et skjoldefritt og blankt resultat, og kan brukes på de fleste flater uten bekymring.

Den inneholder kun nøye utvalgte ingredienser, og er i tillegg både Svanemerket og vegansk. Du vil kanskje oppdage at sprayen skummer i bruker – og nettopp det reduserer spraytåke med hele 98,6 prosent.

Miljøbilde av Klar Glass og Speil. Foto

 

Fremgangsmåte:

  • Hold sprayflasken 20-30 cm fra området som skal rengjøres – eller spray på en klut før vask.
  • Husk å ikke bruke mer rengjøringsmiddel enn nødvendig.
  • Sprayen må ikke brukes på LCD- og plasmaskjermer. For rengjøring av andre typer elektronisk utstyr, følg alltid produsentens instruksjoner for rengjøring nøye.