Kropp

Dette lukter Påfyllbar deodorant!

Enkelte ting kan de fleste være enige i at har en skikkelig god duft – bestemors pannekaker, for eksempel. Og etter denne prosessen kan vi også fortelle deg noe annet om duft: Det er vrient.

Vi tester dufter til nyheten Påfyllbar deodorant. Foto.

Vi har lukta oss gjennom store deler av parfymespekteret for å komme frem til hvilke dufter du skal kunne fylle nyheten Påfyllbar deodorant med. Det har vært vrient å finne de riktige duftene – og det er det tre gode grunner til:

Duft:

  • Er individuelt
  • Er vanskelig å formidle
  • Kan potensielt inneholde irriterende og miljøskadelige stoffer

Det er individuelt

Noen får ikke nok av blomsterlukt, andre syns det blir for prangende og foretrekker duft av sjø, skog – eller parfymefritt.

Så hvordan gjør man det, da, når man skal velge ut dufter til en deodorant som vi håper alle skal elske? Vi valgte å starte med et enormt utvalg av lette, friske og nordiske varianter. Og så begynte vi å lukte.

En håndfull mennesker snuste seg gjennom og skilte ut de variantene de hadde flest positive assosiasjoner med.
– Det var utrolig spennende og moro å oppdage at både ukjente og kjente lukter vekket noe i oss, forteller produktutvikleren vår, Bengt.

Etter et første utvalg av dufter, lot vi enda flere slippe til for å kjenne på og rangere vinnerne etter første runde. Til sammen har over 200 fra hele landet testet, luktet og gitt sine tilbakemeldinger, og hjulpet oss med å rangere dem.

– Noen av duftene var veldig polariserende. Enkelte kunne elske en variant som andre ikke syntes noe særlig om. Det var egentlig ganske overraskende. Man tenker jo gjerne at det man syns lukter skikkelig godt, lukter like godt også for andre.

Viktig med et utvalg av ulike dufter

Samtidig var det spesielt én duftvariant som seilte opp som favoritt tidlig, forteller Bengt. Duggfrisk ble den store og soleklare vinneren i testen, fordi den ble aller best likt av flest mennesker. Friluft var også en storfavoritt blant testere av alle kjønn. For selv om det er flest menn som har trykket denne til armhulen, så er det også mange kvinner som har likt denne veldig godt.

Sval var en av de veldig trygge valgene, og en variant vi tror alle blir veldig fornøyde med fordi den er så nøytral og lett å like. De to siste, Lun og Livlig, var det veldig mange som likte svært godt. – Men så var det også noen som ikke brydde seg så mye om de, forteller Bengt.

– For som du vet er duft veldig individuelt, så her er det opp til hver og en å finne sin favoritt.

Vi skjønte tidlig at vi måtte ha med et utvalg av disse variantene i Påfyllbar deodorant – både storfavoritten, de sikre kortene og jokerne. Folk er rett og slett for forskjellige til å bare kunne ha en duft på deodorant. Derfor endte vi opp med fem velluktende deodorantrefiller, i tillegg til en parfymefri antiperspirant. Du finner alle i nettbutikken vår!

– Vi er utrolig takknemlige for den gode hjelp av folk til å velge ut duftene, og er veldig fornøyde med de utvalgte duftene. Nå håper vi virkelig at de som kjøper produktene kommer til å bli like fornøyde.

Duggfrisk lukter hvitveis og erteblomst.

Hva er egentlig duft – og hvorfor velger vi å tilsette det i produktene?

Hvis man ønsker at et produkt skal lukte noe mer eller annerledes enn de faktiske ingrediensene man har oppi, tilsetter man parfyme. Parfyme er ganske enkelt blandinger av forskjellige duftende molekyler, der de fleste er å finne igjen i naturen.

Vi har fått tilbakemelding om at duft er viktig for mange. Det er også grunnen til at vi har brukt så mye tid på å finne de riktige alternativene.

Har Klar Påfyllbar deodorant naturlig parfyme?

Duftene i våre varianter av Påfyllbar deodorant er naturlige ved at de etterligner naturen. Vi har valgt å unngå «naturlig parfyme» som eteriske oljer fordi de ofte har mye ukjent innhold og generelt høyere innhold av allergener, som vi ønsker å unngå. For oss er det viktig at vi har full kontroll på at det ikke er noe uakseptabelt i de parfymene vi bruker.

Parfymene vi har valgt består de strenge tekniske kravene til Svanen og våre egne retningslinjer, som er langt strengere enn det europeiske regelverket.

Svanen, som er den offisielle miljømerkingen i Norge, godtar svært få naturlige parfymer i personlig pleie-produkter. Grunnen er at disse ofte har liten oversikt over innholdet og derfor ikke er ansett som like trygge som parfymer laget på laboratorium. De parfymene Svanen godkjenner må gjennom en evaluering og godkjennelsesprosess som skal sikre at de er signifikant mindre belastende på miljøet.

Det er med andre ord mye som lukter skikkelig digg, men som ikke har noe i personlig pleie å gjøre fordi det kan være miljøskadelig eller gi smertefulle, plagsomme og farlige allergiske reaksjoner. Det hjelper ikke å lukte godt hvis det ikke føles godt! Vi har testet oss frem til gode, behagelige og oppkvikkende dufter fra den nordiske naturen som vi samtidig vet er helt trygge å bruke.

Har du funnet din favorittduft blant Påfyll-refillene? Eller går du kanskje for den parfymefrie antiperspiranten? Fortell oss det er som får båten din til å flyte på Facebook eller Instagram!