Kropp

La oss være ærlige om kroppen

Det å lansere produkter til hud og kropp kan gi gode diskusjoner om hvordan man skal vise fram nettopp hud og kropp. For oss var noen ting helt klare fra begynnelsen: Ekte og naturlige kropper, ingen retusjering.

Vi retusjerer ikke kropper. Foto

Vi lekte oss med tanken «98-99 prosent naturlige ingredienser i produktene og 100 prosent naturlige kropper» – men det blir for enkelt å si som én setning. Derfor vil vi heller forklare det ordentlig, så du vet. Kropper kommer i alle størrelser, fasonger, farger, med og uten hår, med og uten tatoveringer, arr, og noen synlige andre usynlige merker. Et liv.

Det vakre i det «uperfekte»

Retusjering defineres som «rydding i rotete eller uklare motiver, fjerning av uønskede gjenstander i bildet eller forskjønning av motivet».

Det er liten tvil om at skjønnhetsindustrien har skapt et urealistisk skjønnhetsideal gjennom reklamebilder som fremmer usunne kroppsidealer. Ikke minst er det et problem med de utallige appene som lar hvem som helst retusjere seg selv til… ja, rett og slett det ugjenkjennelige?

I møte med det såkalte «perfekte» er det lett å finne feil som egentlig ikke eksisterer, og å føle at man ikke passer helt inn i bildet. Det ønsker ikke vi å være en del av.

ekte kropper, ingen retusjering

Uansett hvem, hva og hvordan, så synes vi ikke at det er noe grunn til å retusjere verken ansikter eller kropper. Det har vi aldri gjort, og kommer heller aldri til å gjøre det. Hvorfor? Fordi ingen trenger retusjering. Ingen. Naturlig er den nye normalen. Det er vi alle Klar for.

Vårt løfte til dere

Vi er klar over påvirkningskraften reklame har på dere – i likhet med det den har på oss. Men vi er også klar over påvirkningskraften vår, og ønsker å bruke den til noe positivt. Vi ønsker å være en motvekt mot normaliseringen av det unaturlige, og heller fronte naturlig skjønnhet og det vakre i det «uperfekte».

Vi gir dere et løfte om at vi aldri skal retusjere mennesker. Fotografer etterarbeider både bilder og film av mennesker på lik linje med bilder av natur, men vi ønsker ikke å endre utseende deres ved å for eksempel fjerne arr, pigmentflekker eller andre «uperfektheter».