Kropp

Slik bruker du Klar-bar

Tenk at du er klar for hårprodukter som ikke er flytende! Vi kaller disse for Klar-bar. Det kan være litt uvant med noe helt nytt, så derfor har vi lyst til å gi den en liten startguide på hvordan du bruker dem.

Klar-bar på badet. Slik bruker du dem. FOTO

Hvorfor velge Klar-bar?

Sjampobarer er ideelle hvis du ønsker å redusere plastforbruket ditt. Ved å velge disse, har du bidratt til mindre plastemballasje, siden Klar-bar kommer i emballasje av resirkulert papp. I tillegg reduseres mengden vann som blir fraktet rundt.

Klar-barene er også drøye i bruk. En sjampobar tilsvarer to flasker flytende sjampo, mens en balsambar tilsvarer fire flasker flytende balsam. Ganske kult!

Hvordan bruke Klar-bar?

Kroppsåpe i fast form har mange brukt før. Noen kaller det til og med sepe, fordi det minner dem om besteforeldrene. Og mens noen har brukt sjampo- og balsambar en stund, er faste såper til håret ganske nytt for andre. Derfor har vi lyst til å gi den en liten startguide. Det kan jo være litt uvant med noe helt nytt?

Slik bruker du sjampobar

Klargjør håret før vask ved å bli kvitt floker og knuter. Fukt deretter håret og sjampobaren. Påfør sjampoen på en av to måter: Du kan skumme opp baren i hendene og påføre skummet i det våte håret ditt (akkurat som du ville gjort med en flytende sjampo).

Bruke sjampobar for å vaske håret. FOTO

Eller – du kan fukte sjampobaren og påføre den i vått hår. Gni i sirkulære bevegelser nedover hårstråene. Når du kjenner det deilige skummet, kan du skylle ut. Skyll godt – og gjenta ved behov.

Fukte sjampobaren og påføre den i vått hår. FOTO

Slik bruker du balsambar

Balsambar brukes etter du har brukt og skylt ut sjampo. Fukt baren litt, og gni den i hendene eller direkte i hår-lengdene. La den virke i 1–2 minutter før du skyller ut. Det kan føles ut som om du ikke har balsam i håret etter påføring, men du vil merke balsam-effekten når håret er tørt.

Balsambar fordeles i lengdene av håret. FOTO

Slik bruker du dusjsåpebaren

Kroppsåpe-baren bruker du på samme måte: Fukt, skum, vask. Du bør også la alle barene tørke mellom hver gang du bruker dem – da varer de lenger.

Klar dusjsåpebar for en oppfriskende følelse. FOTO

PS! Et supert tips vi har fått, som vi ønsker å dele med dere:

– Hvis du synes det er vanskelig å bli vant med fast sjampo, kan du bruke rivjern og raspe opp litt sjampobar. Putt det i en liten krukke, så har du sjampospon du enkelt kan fordele i håret, skriver Anette til oss i en direktemelding på Instagram.

Hvordan oppbevare Klar-bar?

  • Bruk en såpekopp eller et såpebrett – gjerne med hull slik at baren får tørke ordentlig
  • La den tørke på godt ventilert sted, unna direkte sollys
  • Unngå at Klar-bar blir liggende i direkte vannstrøm

PS! Vi jobber med oppbevaringsløsninger, som vi ser er veldig viktig for å få en god opplevelse med Klar-barene.

Oppbevare klar-bar på såpebrett. FOTO