Kropp

Slik pleier du tørre hender

Mens noen er plaget med tørr hud hele året, er det ikke uvanlig at folk flest opplever tørre hender om vinteren. En kombinasjon av hyppig håndvask, kald uteluft samt varmt og tørt inneklima, gjør at huden kan sprekke opp og bli knusktørr.

Pleie til tørre hender. Foto

Det finnes flere råd du bør følge for å forebygge tørre hender. Og husk at det er de små tingene som utgjør en forskjell.

  • Unngå å vaske hendene i for varmt vann. Det vil redusere det viktige fettlaget som opprettholder en sunn hudbarriere. Visste du at varmere vann ikke gir renere hender?
  • Risikoen for å bli tørr på hendene øker når håndvasken intensiveres. Dersom du må vaske hendene hyppig, er det viktig å ikke irritere huden ved å skrubbe for hardt. Det kan irritere huden unødvendig.
  • Velg en håndsåpe som er mild og skånsom mot huden samtidig som den tilfører ny fuktighet og næring.
  • Bruk hansker når du er i kontakt med produkter som kan irritere huden. Sterke såper, som for eksempel oppvaskmiddel, stripper huden for det naturlige fettet. Som et resultat får du ru og sprukne hender som både svir og klør.
  • Bruk votter eller vanter når du er ute i kaldt vær, gjerne i naturmaterialer som ull. Når hendene blir eksponert for kalde temperaturer, kan de raskt tørke ut. Spesielt om temperaturforandringen er stor.
  • Skrubb hendene med en fet håndskrubb eller peeling for å fjerne døde hudceller og hjelpe sprukken hud med å hele. Denne kan du gjerne lage selv ved å blande sukker og olivenolje. Smør blandingen på rene hender, og vent fem minutter før du skyller av.
  • Velg en pleiende håndkrem som trekker hurtig inn for å lindre tørre hender. Husk å velge et produkt med mykgjørende og beskyttende ingredienser som gir mye næring til huden. Dette vil også forebygge tørre hender. Ikke glem å ta den med når du er på farten!

pleie tørre hender

Pleiende ingredienser for tørre hender

Huden vår er det største organet på kroppen, og beskytter oss fra topp til tå. Var du klar over at huden bare er 2 millimeter tykk og kan absorbere opptil 60 prosent av stoffene som påføres overflaten? Derfor er det viktig å ta vare på huden på best mulig måte.

Klar Håndkrem er økologisk sertifisert og inneholder 99 prosent naturlige ingredienser, blant annet økologisk solsikkeolje og sheasmør som virker mykgjørende og beskyttende, samt økologisk aloe vera som har en pleiende og fuktighetsgivende effekt på tørre hender.

  • Solsikkeolje

Solsikkeolje blir ofte brukt i kosmetikk på grunn av sine gode egenskaper. Oljen er full av næringsrike omega 6-fettsyrer, og ingrediensen har en unik evne til å holde på fuktigheten – noe som gjør at huden holder seg hydrert lenger.

  • Sheasmør

Det vegetabilske fettstoffet, sheasmør, utvinnes av nøttene til det afrikanske Shea Treet som vokser på savannene sør for Sahara. I noen kulturer i Vest-Afrika er shea-treet hellig, og kalles livets tre. Sheasmør blir ofte omtalt som supermat for huden og har blitt brukt i årevis for å fukte og pleie huden.

  • Aloe vera

Den allsidige planten som vokser i tropiske strøk kan både spises, drikke og smøres på huden. Med sine næringsstoffer, mineraler og vitaminer, er aloe vera full av næring for helse og hud. Aloe vera er veldig bra for tørr hud og bidrar til å gjenopprette hudens fuktbalanse.