Kropp

Stress ned: 4 tips for å finne sjelefred

Vi skal ikke si mange ord om hvor travle hverdagene er og at tiden ikke helt strekker til – for det vet vi alle. Istedenfor skal vi fokusere på hvordan du kan senke skuldrene og finne sjelefred i de små lukene med ledig tid. Stress ned med disse fire tipsene.

Stress ned og finn sjelefred. Foto

1. Tid for deg selv

Det er viktig å sette av tid til deg selv – det å bare være alene. For noen kan det virke merkelig og ensomt, men det å trives i eget selskap kan gjøre deg mer avslappet. Kanskje til og med litt lykkeligere. Sett på en digg spilleliste på Spotify og bare nyt tiden for deg selv. Her kan du også finne våre favoritter under brukeren “Klardag“. La deg inspirere!

2. Stress ned med en notatbok

Med for mange tanker i hodet kan det hjelpe å lufte dem – kanskje få dem ned på papiret? Mens noen tenker “herregud, så old school det er å ha en dagbok”, så kan det faktisk være beroligende å føre pennen over papirflaten fremfor å taste på mobilen. Er du ikke god på å få ned følelsene i form av ord – hvorfor ikke tegne? La fargene fylle den hvite overflaten.

notatbok for å lufte tankene

3. Finn en hobby du liker

Det sies at den delen av hjernen som styrer hva vi føler, aktiveres når vi gjør noe vi syns er gøy. Da gir det mening at en hobby som gir deg glede kan hjelpe deg med å slappe av og gi slipp på stresset i hverdagen.

Har du ikke en hobby, er det ikke verre enn at du starter nå – det er aldri for sent. Maling, tegning, strikking eller sying er fine aktiviteter som ikke krever mye. Og lærer du deg sistnevnte kan du reparere plagg som blir ødelagt. Eller hva med å dyrke grønnsaker? Å ha en liten kjøkkenhage gir både glede og overskudd i hverdagen. Faktisk vil vi påstå at det å sysle med kjøkkenhagen er nesten som å meditere.

Dyrke grønnsaker selv

4. Ha det på badet

Vann har en beroligende effekt, enten det er sildrende vann fra en foss, et svømmebasseng eller bare speilbilde i stille vann. Disse opplevelsene handler like mye om hodet som det gjør om kroppen. Du trenger ikke reise til ulike kildevann, kurbad og spahotell for å pleie kropp og sinn – faktisk kan du finne roen på ditt eget bad.
Stress ned og lag din egen lille spa-opplevelse med favorittproduktene dine. Kanskje det til og med er hudpleieproduktene til Klar?

Klar Body lotion