Kropp

Ta vare på huden din med disse enkle rådene

Når vår egen emballasje, huden, skal beskytte oss fra topp til tå er det viktig at vi også beskytter den på best mulig vis. Vi har aldri to streker under et svar, da vi alle er forskjellige, men her deler vi fire gode råd.

Ta vare på huden. Foto

Å ta vare på huden er viktig – og det trenger ikke være verken komplisert eller tidkrevende. Enten du elsker å bruke lang tid foran speilet om morgenen eller foretrekker å sove frempå, kan disse enkle rådene tilpasses huden og livsstilen din.

1. Velg milde kroppsprodukter

Det er ikke bare de med allergi og sensitiv hud som bør velge milde hudpleieprodukter. Vi har alle perioder der huden er i endring, for eksempel tørr hud på vinteren, og da er det viktig å velge produkter som passer huden din.

Mange foretrekker milde hudpleieprodukter uten unødvendige ingredienser året rundt. Vår håndkrem er økologisk sertifisert og inneholder 99% ingredienser som stammer fra naturen, blant annet økologisk solsikkeolje og sheasmør som virker mykgjørende og beskyttende.

I Klar-serien finner du dessuten en skånsom og pleiende håndsåpe samt deodorant og antiperspirant som er mild og behagelig å bruke også for de med sart hud.

2. Unngå unødvendig dusjing

Huden vår er kroppens største organ og består av 70 prosent vann. Man skulle kanskje tro at det å dusje vil gi kroppen mer væske, men det stemmer ikke. Overdreven dusjing er ikke bare med på å tørke ut huden, men kan også forstyrre kroppens naturlige forsvarsmekanismer, altså slimhinner med bakterier som hjelper med å holde andre bakterier unna.

Og for å opprettholde væskebalansen i huden er det derfor viktig å velge produkter som tilfører fuktighet. Klar Dusjsåpe 400 ml inneholder vegetabilsk glyserin som opprettholder hudens fuktighetsnivå og motvirker tørr hud.

Velg også fuktighetsgivende pleie for hår gjennom sjampobar Hvitveis og erteblomst med tilhørende balsambar.

3. Beskytt huden mot farlige solstråler

Det er klart kroppen trenger påfyll av D-vitaminer, men vi vet alle om de negative konsekvensene av overdreven soling, og vi blir stadig flinkere til å smøre oss med solkrem. Aldringstegn vises først i ansiktet og derfor er mange opptatt av å passe på og beskytte ansiktet mot solen, men det viktig å ikke glemme resten av kroppen.

Bruk solfaktor som har både UVA- og UVB-beskyttelse – gjerne hele året. Ta pauser fra solen midt på dagen når den skinner som sterkest og beskytt kroppen med klær, solbriller og hatt.

4. Livsstilen påvirker huden

Nok vann, frisk luft, kvalitetssøvn og variert kosthold gjør ikke bare godt for kroppen, men er også viktig for å ta vare på huden. Regelmessig mosjon og sunne matvaner med mye frukt og grønt vil gjøre en forskjell på både hvordan du føler deg og hvordan du føler at huden din ser ut. Gode vaner starter med små endringer!

Klar kroppsprodukter