Kropp

Ta vare på huden din med disse enkle rådene

Når vår egen emballasje, huden, skal beskytte oss fra topp til tå er det viktig at vi også beskytter den på best mulig vis. Vi har aldri to streker under et svar, da vi alle er forskjellige, men her deler vi fire gode råd.

Ta vare på huden

Mens noen elsker å bruke lang tid foran speilet om morgenen, tenker andre at det holder med litt vann i ansiktet, og vier heller derfor litt ekstra tid til søvnen. Vi har hver våre rutiner og vaner som er tilpasset, ikke bare huden, men også måten vi lever på.

1. Velg milde kroppsprodukter

Det er ikke bare de med allergi og sensitiv hud som bør velge milde hudpleieprodukter. Vi har alle perioder der huden er i endring, for eksempel tørr hud på vinteren, og da er det viktig å velge produkter som passer huden din.

Mange foretrekker milde hudpleieprodukter uten unødvendige ingredienser. Og vår nye serie med kroppsprodukter har vært gjennom streng kvalitetskontroll, inneholder minimum 98 prosent ingredienser som stammer fra naturen, og er økologisk sertifisert av Ecocert etter den anerkjente COSMOS organic-standarden. I tillegg tilfredsstiller produktene Svanens strenge krav som ivaretar både helse og miljø.

2. Unngå unødvendig dusjing

Huden vår er kroppens største organ og består av 70 prosent vann. Man skulle kanskje tro at det å dusje vil gi kroppen mer væske, men det stemmer ikke. Overdreven dusjing er ikke bare med på å tørke ut huden, men kan også forstyrre kroppens naturlige forsvarsmekanismer, altså slimhinner med bakterier som hjelper med å holde andre bakterier unna.

Og for å opprettholde væskebalansen i huden er det derfor viktig å velge produkter som tilfører fuktighet. Klar Dusjsåpe inneholder blant annet økologisk aloe vera som har en pleiende og oppfriskende effekt på huden, samt vegetabilsk glyserin som opprettholder hudens fuktighetsnivå og motvirker tørr hud.

3. Beskytt huden mot farlige solstråler

Det er klart kroppen trenger påfyll av D-vitaminer, men vi vet alle om de negative konsekvensene av overdreven soling, og vi blir stadig flinkere til å smøre oss med solkrem. Aldringstegn vises først i ansiktet og derfor er mange opptatt av å passe på og beskytte ansiktet mot solen, men det viktig å ikke glemme resten av kroppen.

Bruk solfaktor som har både UVA- og UVB-beskyttelse – gjerne hele året. Ta pauser fra solen midt på dagen når den skinner som sterkest og beskytt kroppen med klær, solbriller og hatt.

4. Livsstilen påvirker huden

Nok vann, frisk luft, kvalitetssøvn og variert kosthold gjør ikke bare godt for kroppen, men også for huden vår. Regelmessig mosjon og sunne matvaner med mye frukt og grønt vil gjøre en forskjell på både hvordan du føler deg og hvordan du føler at huden din ser ut. Gode vaner starter med små endringer!

Klar kroppsprodukter