Ukategorisert

Miljøvennlig pakkeliste til ferien: 6 ting du må ha med

Å gjøre ferien litt grønnere blir stadig enklere. Ved å pakke fornuftig kan du redusere miljøpåvirkningen din – uansett hvilket reisemål som står for tur. Derfor deler vi noen gode, og miljøvennlige, pakketips.

Miljøvennlig pakkeliste til ferien. Foto

Vi er så heldige å ha et langstrakt land som byr på alt fra adrenalinfylte aktiviteter både til lands og til vanns, spennende museer, deilige strender og haugevis av fantastiske naturopplevelser du ikke kan tro før du får se dem med egne øyne. Uansett om du velger et reisemål ikke langt hjemmefra eller om tar Norgesferien til det ytterste, gjør det du kan for å få en så bærekraftig ferie som mulig. Dette er vår miljøvennlige pakkeliste:

1. Handlenett

Akkurat som du bruker handlenett hjemme, kan du bruke det på ferie også. Mest sannsynlig må du en tur eller to på butikken for å handle litt mat.

Si derfor nei til plastposene og bruk heller handlenettet du har med deg. Ønsker du å bytte ut de tynne, engangsplastposene i butikken, kan du kjøpe – eller lage egne, fruktposer i stoff som kan brukes flere ganger.

2. Drikkeflaske og kaffekopp

Ha alltid med deg egen drikkeflaske som kan fylles på drikkestasjoner eller i rennende vann i naturen. Har du en god termoflaske vil du ha friskt og kaldt vann vesentlig lenger enn med vannflaske du kjøper på butikken.

Er du på bilferie vil det lønne seg å kjøpe en stor dunk med vann som du kan fylle over på din egen flaske ved behov. Det er både mer miljøvennlig og mye billigere enn å kjøpe utallige små vannflasker.

Det samme gjelder kaffekoppen. Be om å få kaffe servert i to go-koppen din istedenfor unødvendig engangsemballasje.

Miljøvennlig pakkeliste: Handlenett

3. Bivokspapir som alternativ til folie

Små bokser og beholdere krever mer plass enn bivokspapir – men er fortsatt smartere enn unødvendig emballasje. Bivokspapir brukes på samme måte som man ville brukt plastfilm, plastpose eller aluminiumsfolie. Pakk nisten, salaten eller frukt og grønt som ikke har blitt spist opp.

4. Gjenbrukbare sugerør

Det beste er selvfølgelig å ikke bruke sugerør i det hele tatt, men noen mener at de ikke klarer seg uten sugerør. Det er ikke noe problem det – for det finnes grønnere alternativ til sugerørene i plast. Kjøp deg et sett med sugerør i metall som kan brukes igjen og igjen.

Blir det et besøk eller to på restaurant eller kro, kan du be servitøren om å servere drikken uten sugerør hvis de ikke har andre alternativ enn plast.

Klar dusjsåpe i ekstra stor flaske. Foto.

5. Reiseflasker med sjampo og såpe

Tar du med deg sjampo og såpe hjemmefra på gjenbrukbare, små beholdere, reduserer du både unødvendig kjøp og plastbruk. Det blir selvfølgelig også plassbesparende å ta med små beholdere enn store. Klar Dusjsåpe 400 ml er Svanemerket og inneholder kun nøye utvalgte ingredienser – vi bare nevner sånn hvis du tilfeldigvis skal vaske kroppen ute i naturen. Og for å vaske hendene? Klar Håndsåpe! Ekstra bonus er at de har den samme friske duften av stikkelsbær og grønn te.

6. Nål og tråd

Å reparere klær når det går hull i dem er noe av det grønneste du kan gjøre. Du trenger ikke å være en ekspert på å sy, og du trenger heller ikka all verdens med utstyr for å gjennomføre enkle reparasjoner. Du kommer langt med nål og tråd – og det tar ikke mye plass i bagasjen.

Har du andre gode og miljøvennlige pakketips? Del med oss på instagram ved å bruke #klardag. God sommer – og god ferie!