Klar — hvem er vi?

Vi er et effektivt og grønt alternativ, helt enkelt. Akkurat slikt som gode miljøvalg bør være – fordi vi kan alle gjøre litt hver dag.

Klar er en serie med bærekraftige produkter som virker godt, dufter godt, samtidig som de føles godt. Produktene har en herlig duft av nordisk natur. Tenk deg en frisk duft av hvitveis, granskog eller einer. Man kan nesten få lyst til å vaske en gang ekstra.

Klar-teamet

 • Anne
  • Anne
  • Leder for utviklingen av Klar
  • «Klar-Anne» som hun er kjent som på kontoret, har ledet utviklingen av Klar og er ansvarlig for konseptet, identiteten og kommunikasjonen til Klar. Bærekraft er en viktig del av livet hennes – både på jobb og på privaten. Anne har vokst opp som strandplukker, spiser stort sett plantebasert og har testet Zero Waste i en periode for å bli mer bevisst på eget forbruk.

   – Jeg ønsker å lage en ny normal. Jeg synes at det skal være en «no-brainer» at i 2018 så skal man kunne bruke produkter og tjenester som har bærekraft i bunn. Det skal være lett og godt å velge grønt. Man skal ikke føle at man må forsake noe.

   Anne prøver å gjøre enkle grep for å leve mer bærekraftig, og mener dette er nøkkelen til fremtidig forretningsutvikling og innovasjon. Gode bærekraftstiltak vil bli en hygienefaktor som ligger i bunn i alle tjenester og produkter.

  Tilbake Neste
 • Bård
  • Bård
  • Ansvarlig for emballasje
  • Utviklingen av emballasjen til Klar har vært Bård sitt ansvar, i tillegg til bidrag på flere områder i utviklingen av serien. Med naturen som sin største inspirasjonskilde, mener Bård at vi kan finne mange løsninger på dagens problemer med bærekraft ved å se til naturen – i kombinasjon med innovasjon, nytenkning og samarbeid.

   – Det er veldig spennende å få ta del i denne reisen vi har lagt ut på. Ikke minst er det veldig motiverende å ha muligheten til å påvirke verden i en mer grønn retning. Vi vil ikke greie å løse bærekraftsproblemet med én produktlansering. Det er summen av alt vi gjør som har en stor effekt. Det er viktig å ha med seg i hverdagen!

   Bård mener det skjedd mye med bevisstheten rundt bærekraft de siste årene, og nordmenn er blitt flinkere til å ta riktigere valg, men vi må tørre å stille spørsmål til status-quo og utfordre oss selv

  Tilbake Neste
  • Omana
  • Redaktør og innholdsprodusent
  • Redaktørrollen og nettsideansvaret gikk til en nysgjerrig tekstforfatter som finner inspirasjon i alt – fra gjenbruk til matlaging.

   – Jeg har alltid vært en av de som tenker “Jeg kan da ikke gjøre en forskjell, jeg.”, men etter å ha snakket med så mange inspirerende mennesker jeg kommer i kontakt med via jobben, har jeg funnet ut at alle kan gjøre noe. Og sammen kan vi gjøre en forskjell!

   Den siste tiden har både zero-waste livsstilen, livet som balkongbonde og veganske retter blitt testet ut. Og Omanas nysgjerrighet og lidenskap for en grønnere hverdag gjør at du kan lese mange artikler og få gode tips til hvordan din hverdag også kan bli litt grønnere.

    

  Tilbake Neste
  • Bengt
  • Utvikling av innholdet i Klar
  • Det er flere som har stått for utviklingen av innholdet til Klar, og Bengt har vært ett av bindeleddene i denne prosessen. Han har ikke bare hovedansvaret for rengjøring og håndoppvask, men også et brennende engasjement for serien som helhet og for bærekraft. Bengt heier på alle som driver med bærekraft, og synes det er spennende med hvor dynamisk kunnskapsbildet er.

   – Vi får stadig ny informasjon rundt bærekraft; noe som virker bra i det ene øyeblikket kan være mindre bra i det neste. Jo mer vi får vite, desto mer komplekst blir bildet. Derfor må vi som produsent alltid være i endring og forholde oss ydmyke og ærlig. Det finnes mye informasjon der ute, men dessverre er ikke alt nyansert nok. Det er viktig at vi alle er kritiske til våre kilder og er åpne for ny info. Bærekraft handler ikke om å ha rett, men å gjøre den faktiske forskjellen sammen!

   Bengt finner sin begeistring for bærekraft ute i naturen. Han mener det er viktig at vi tar vare på naturen, men også at vi tar den i bruk! Som en sann kjemiker mener han også at det er synd ordet kjemi (læren om stoffer) ofte blir brukt i negativ sammenheng. Husk at naturen er kjemi, kroppen er kjemi og alt det andre rundt oss!

  Tilbake Neste
  • Xenia
  • Innovasjonssjef, Sustainable Living
  • Xenia er innovasjonssjef i Sustainable Living og har ansvar for å lede utviklingsprosjekter for Klar. Hvis du syns det er gøy med innovative ideer som Påfylleri, så vet du nå hvem som er med og pusher frem alle ideene! Heldigvis trives Xenia med hektiske arbeidsdager og et høyt aktivitetsnivå – for selv når hun skal slappe av, er hun helst i bevegelse. Xenia skynder seg ut på tur i marka så fort hun får sjansen, og gjerne med hengekøye.

   Xenia vokste opp i en storby i Moldova, der hun tidlig ble opptatt av gjenbruk og å hindre forsøpling. Somrene i barndommen ble tilbragt på landsbygda i Ukraina på besteforeldrenes gård. Det idylliske landskapet, kyr, høner og ender ble en ganske grell kontrast til plast og annet søppel som det ikke var et ordentlig system for å bli kvitt.

   I Norge setter hun stor pris på at det er lett å leve bærekraftig med infrastruktur og avfallssortering som gjør det enkelt å redusere klimaavtrykket man produserer. Hun heier spesielt på å unngå matsvinn ved å ha ordentlige systemer i kjøleskapet, og byttekvelder med venninner for å fornye garderoben på en morsom måte.

  Tilbake Neste
  • Kjetil
  • Innkjøper
  • Hils på innkjøperen vår, Kjetil! Han leter etter leverandører og følger opp prosjekter og produkter – og brenner for å finne de gode løsningene. Han har gang på gang sett at vi faktisk kan gjøre en forskjell ved å etterspørre forbedringer og tiltak i verdikjeden.

   – En av de store leverandørene våre hadde FNs bærekraftmål hengende på veggen i møterommet. Da vet vi at vi jobber mot samme mål, og at vi har et godt grunnlag for å etablere samarbeidet!

   Kjetil var åtte år det året Gro Harlem Brundtland etablerte begrepet «bærekraftig utvikling» i FN, og han husker veldig godt at det gav ham en umiddelbar forståelse av at vi bruker mer enn jorda tåler.

   For Kjetil innebærer en bærekraftig livsstil først og fremst å senke energiforbruket. Eksempelvis prøver han å være flink til å kjøpe brukt, ta vare på tingene sine og reparere det som er forsvarlig.

   – Det er ofte snakk om hva vi må gi opp for å bli mer bærekraftige, men vi kan jo begynne med å gi opp det som bare er sløsing og som ingen nyter godt av uansett? Med planlegging unngår man unødvendig energiforbruk og sløsing i form av impulskjøp, en ekstra kjøretur på butikken og matsvinn.

  Tilbake Neste

Hvorfor velge Klar?

 • Nøye utvalgte ingredienser uten unødvendige kjemikalier og fargestoffer
 • Alle våre produktene er naturligvis fri for mikroplast
 • Bærekraftige, velduftende og effektive vaskemidler med god effekt. Skånsomme og lett nedbrytbare
 • Produktene våre er veganske og testes selvfølgelig ikke på dyr
 • Flaskene består av 100 % gjenbrukt plast. Vi liker å bruke det vi kan om igjen – og om igjen
 • Våre produkter lages med kraft fra fornybar energi.
 • Produktene er oppkonsentrerte for å gi lav dosering og er drøye i bruk
 • Ærlige og åpne om hvilke ingredienser som er i, og hvilke som ikke er det. Du ser det enkelt på emballasjens etikett
 • Produktene våre oppfyller de strengeste krav og er Svanemerket