Maten som skal øverst i kjøleskapet
Øverst i kjøleskapet er det ikke like kaldt som lenger nede. Her plasserer du mat som ikke blir lett dårlig og som ikke må ha det maksimalt kjølig. Eksempler på dette er egg i kartong, mat som ikke trenger tilberedning, pålegg og ferdigretter.
PS. Kokkene sier at egg kan oppbevares i romtemperatur i noen dager da kan de får bedre bakeegenskaper, samt at de ikke sprekker like lett ved koking.
Maten som skal midt i kjøleskapet
Midten av kjøleskapet er perfekt melk, fløte, rømme, ost, ja, rett og slett meieriprodukter. Mange legger melk og fløte i kjøleskapsdøra for å ha de raskt tilgjengelig, men døra er faktisk det varmeste stedet i kjøleskapet.
Maten som skal nederst i kjøleskapet
Kjøtt, fisk og fugl trives best på den kaldeste plassen i kjøleskapet, og bør derfor plasseres nederst i kjøleskapet. Rå kylling og kjøttdeig bør legges helt bakerst, over grønnsaksskuffen. Her er det nemlig kaldest. Husk også å oppbevare industripakket kjøtt så lenge som mulig i uåpnet originalemballasje før bruk.
Maten som skal i grønnsaksskuffen i kjøleskapet
Det mest optimale er å ha en egen skuff for grønnsaker og en egen for frukt. Mens grønnsaker skal ha det svalt, skal frukt ha fuktighet. Det er også lurt å skille umoden og moden frukt da enkelte stoffer i frukt kan fremskynde modningsprosessen.
PS. Bananer blir for brune og misfarget om de oppbevares i kjøleskapet. Andre fruktslag som kan ta skade av for kald lagring inkluderer melon, papaya og avokado. Oppdelt frukt bør selvfølgelig oppbevares i kjøleskapet.
Dette plasserer du i kjøleskapsdøra
Ettersom kjøleskapsdøra er det varmeste stedet i kjøleskapet kan du plassere varer som har lang holdbarhet. For eksempel brus og juice. Sauser, dressing og ketchup er også perfekt å oppbevare her. Melkekartonger som er åpne må drikkes raskt, og kan godt stå i døra slik at de er enkle å få tak i.